Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 23 jul 2016

Science says: powernap maakt creatiever

De drukkende warmte kan ervoor zorgen dat je een beetje slaperig bent…Twijfel je of je een middagdutje zal doen? Doe. Het. Gewoon.

Want, volgens een nieuwe studie van de Universiteit van California Riverside is overdag een tukje doen goed voor je geheugen én je creativiteit.

Aan het onderzoek deden mannen en vrouwen mee die in twee groepen werden opgedeeld. Elke groep kreeg twee verschillende testen zodat de wetenschappers hiermee hun creativiteit konden meten. Iedere deelnemer kreeg drie woorden te zien en werd vervolgens gevraagd om een vierde woord te vormen die alle woorden weer aan elkaar zou linken. Daarna werden ze voorzien van aanwijzingen voor de geheugentest die later op de dag zou plaatsvinden.

Geheugentest

Een groep mocht na al deze testen een dutje doen, terwijl de andere deelnemers een film keken. De onderzoekers ontdekten dat de groep die even een powernap had genomen het 40 procent beter deed in de geheugentest dan degene die wakker waren gebleven! De wetenschappers denken dat dit komt door het feit dat slaap helpt tijdelijke herinneringen te veranderen in de lange termijn.

Om 14.00 uur even de ogen dichtdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Science says: powernap maakt creatiever
Sluiten