Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 4 jul 2016 / 10:13 uur

Hoe blijf je fit op vakantie? Fajah Lourens legt uit

Ga je op vakantie, maar wil je niet al je sportprincipes overboord gooien (en als tientonner terugkomen)? Lees dan verder…

Want, #fitgirl Fajah Lourens geeft haar tips & tricks prijs:

1. Boek een accommodatie met sportgelegenheid
Denk aan een gym met voldoende apparaten maar ook een binnenzwembad waar je baantjes kunt trekken. Ook handig: een nabij gelegen buitengebied waar je kunt wandelen, hardlopen en oefeningen kunt doen. Anders komt er simpelweg niet van!

2. Sport in de ochtend
Dan ben je er de rest van de dag vanaf! En lig je met een tevreden gevoel op je strandbedje. Tijdens je vakantie geen zin in een intensieve work-out? Maak voor het ontbijt een wandeling (eventueel afgewisseld met hardlopen) van een klein halfuurtje. Ontspannend én efficiënt.

3. Begin met een gezond ontbijt
Dus: laat croissants en muffins links liggen. Dan is de ‘eettoon’ gezet en maak je het voor jezelf makkelijker.

4. Laat de pasta’s staan
Kies voor vis en vlees, varieer hierin. En voeg salades of verse groenten toe aan je bordje plezier!

5. Verkort je dagelijkse work-out
En werk je in het zweet tijdens het so called ‘vakantie sportschema’. Mijn ideale snelle work-out? 4x 15 push-ups; 4x 15 tricep dippen op een stoel; 4x 30 squats; 4x 30 seconden planken.

6. Vraag jezelf af: HOE wil ik mij op vakantie voelen?
Gelukkig? Ontspannen? Mooi? Ik alle drie. En in mijn geval geldt: door te sporten – ja ook vanaf mijn vakantieadres – zit ik lekkerder in mijn vel! Voor jou ook?

Wist je dat: Lourens vanaf heden te zien is in de On Faya Show, een online serie van Makers Channel, waarin zij haar fitgirl-aspiraties en trainingschema’s toont – in combinatie met haar drukke leven als moeder van twee, DJ- en modellencarrière.

De eerste aflevering is hier te bewonderen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe blijf je fit op vakantie? Fajah Lourens legt uit
Sluiten