Sophie Moerman
Sophie Moerman Lifestyle 22 jul 2016 / 08:59 uur

Hema betuigt steun aan homoscene met worstenshirts

De rookworst en de tompouce, het zijn twee iconische Hema-producten. Nu gebruikt de oer-Hollandse winkel deze producten om steun te betuigen aan homo’s en lesbiennes.

Hema komt namelijk met T-shirts waarmee homo’s en lesbiennes trots voor hun seksualiteit uit kunnen komen. Voor de mannen zijn er T-shirts met daarop twee rookworsten met een hartje ertussen, terwijl de dames een shirt met twee tompoucen hebben. Uiteraard is er ook aan de hetero’s gedacht: voor hen is er een T-shirt met zowel een rookworst als een tompouce.

Foto: Hema

Europride

De T-shirts zijn speciaal ontworpen voor de Europride, die van 23 juli tot 7 augustus in Amsterdam plaatsvindt. „Hema is er voor iedereen. Ongeacht geloofsovertuiging, politieke en seksuele voorkeur of anderszins. Daarom zet Hema haar helden zoals de rookworst en tompouce in om de liefde te vieren”, aldus de winkel in een persverklaring.

Opbrengst

Met de opbrengst van de T-shirts, die 10 euro per stuk kosten, worden de gaystraight alliances (GSA) van het COC gesteund. Een GSA is een groep leerlingen en leraren die zich inzet voor de veiligheid van iedereen op school, ongeacht seksuele voorkeur.

De T-shirts zijn vanaf zaterdag 23 juli verkrijgbaar, maar slechts in beperkte oplage dicht bij de route van de canal parade. Daaronder vallen de Hema Kalvertoren, Hema Nieuwendijk, Hema Jodenbreestraat en Hema Centraal Station.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hema betuigt steun aan homoscene met worstenshirts
Sluiten