Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 29 jul 2016 / 09:45 uur

Gebruik jij je reinigingsdoekjes op de goede manier?

Stiekem weten we heus wel dat de gezichtsreinigingsdoekjes een stuk minder doeltreffend reinigen dan het ouderwetse regime van reinigingsmelk, tonic en een verzorgende crème.

Toch maken we ons er allemaal weleens schuldig aan. Het is makkelijk: zeker on the go of op reis en ook na een avondje stappen kost het minder moeite dan een uitgebreide schoonmaaksessie.

Schoonmaakfoutje

Maar we kunnen nog een hoop leren wat betreft het gebruik van de doekjes. Dermatoloog Derma Luftman vertelde namelijk aan InStyle dat de meeste mannen en vrouwen de doekjes hoogstwaarschijnlijk he-le-maal verkeerd gebruiken. Het zit zo: vaak worden de reinigingsdoeken eerst op de voorhoofd, neus en kin geplaatst om vervolgens over de wangen en de rest van het gezicht te gaan. Maar dat is niet handig, want hierdoor verplaats je de bacteriën van je vette T-zone ook naar de rest van je gezicht.

Hoe het wel moet: haal het doekje éérst over je wangen, om dan pas je voorhoofd en kin te reinigen. Sluit af met de huid van je neus, daar zitten immers de meeste viezigheid en oliën.

Dus, grijp je in tijden van nood naar de doekjes? Gebruik ze dan in elk geval verstandig. Je gezicht zal er blij mee zijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Gebruik jij je reinigingsdoekjes op de goede manier?
Sluiten