Een 'selfie-elleboog' is nu een medische aandoening

7 juli 2016 om 16:15Eefje van Son
Een 'selfie-elleboog' is nu een medische aandoening
Foto: Colourbox

We kunnen het ons niet voorstellen dat onze voorouders hier last van hadden, maar tegenwoordig is het een serieuze klacht: een selfie-elleboog. Het nemen van een goede selfie, neem Kim Kardashian als voorbeeld, lijkt dan ook het belangrijkste onderdeel te zijn geworden van het bijwonen van een evenement.

Het snapchatten van je beste selfie om later op Facebook, Instagram of Twitter te posten, kan cruciaal zijn. Het kost veel inspanning, waarbij veel mensen minuten lang aan het klikken zijn voordat ze uiteindelijk tevreden zijn.

via GIPHY

Wat blijkt? Het nemen van te veel selfies is niet alleen schadelijk voor je mentale gezondheid, maar ook voor je fysieke gezondheid. In het bijzonder voor je armen.

Erkende aandoening

Volgens Elle is de zogenaamde medische aandoening ‘selfie-elleboog’ aan het licht gekomen. De aandoening is zelfs door artsen erkend.

Naar verluidt ging NBC-journalist Hoda Kobt onlangs langs haar dokter omdat ze veel pijn in haar elleboog had. Niet veel later werd ze gediagnostiseerd met de aandoening. Al die pijn werd veroorzaakt door het nemen van, jawel, te veel selfies.

 

Kobts arts adviseerde haar haar elleboog te ijzen en er speciale oefeningen mee te doen, zodat de pijn minder zou worden.

Ondanks dat medische experts het bestaan van de ‘selfie elleboog’ bevestigen, zijn mensen op social media niet onder de indruk.

 
 
 

Selfiestick

Voor degenen die ook last aan hun elleboog ervaren door het nemen van teveel selfies is een selfiestick aan te raden. Deze ontneemt de druk op je elleboog een beetje.