Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 18 jul 2016 / 13:17 uur

Designers ontwerpen ziekenhuisjurken voor kinderen

Naast het ziek zijn, de maaltijden en de klinische omgeving zijn de typische ziekenhuisjurken nou ook niet bepaald opbeurende hoogstandjes. Dat vond ook een groep designers. Zij zijn speciaal voor zieke kinderen en tieners achter de ontwerptafel gekropen.

Klinisch kleedje

Niet klinisch wit, blauw of met basic touwtjes om het geheel bij elkaar te houden, maar een toffe print of afwijkende kleur. Verschillende ontwerpers (die onder andere voor David Bowie en Meryl Streep hebben ontworpen) hebben de handen ineen gestaan voor het project Ward+Robes; ziekenhuisjurken met een mooie print, opdruk of een tekst. Namens de stichting Straight Childrens Foundation Canada hopen zij zo de tijd in het ziekenhuis voor kinderen wat minder saai te maken en kinderen een kans te geven om iets meer hunzelf te zijn.

Zo vertelt een kind aan de organisatie „Een ziekenhuisjurk dragen is alsof je in het ziekenhuis ligt. Daar is niets goeds aan.” En een andere jonge patiënt zegt „Het voelt alsof mijn complete identiteit me wordt afgenomen in die jurk."

Verspreiden

De speciale Ward+Robes zijn pas recent gelanceerd in een ziekenhuis in Ontario. De organisatie hoopt dat de stijlvolle jurken snel in nog meer ziekenhuizen door het land verdeeld kunnen worden. Momenteel is de club in gesprek met 130 andere ziekenhuizen in Canada. „Ik hoop dat wanneer de tieners deze jurken aantrekken dat het voelt alsof ze in hun kracht stappen", vertelt een ontwerper in de video van de organisatie. En een blij patiënt zegt „Je bent uniek, dus waarom zou je ziekenhuisjurk niet hetzelfde zijn!"

Bekijk hieronder een video van het project.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Designers ontwerpen ziekenhuisjurken voor kinderen
Sluiten