Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 11 jul 2016 / 12:03 uur

7 bizarre kleding hacks om te onthouden

Vastlopende ritsen, kreukels of gele oksels in je t-shirts. Doornen in het oog. Gelukkig bestaan er tal van trucjes om gestres in de ochtend te voorkomen. Zoals deze 7 slimmeriken.

De Amerikaanse YouTuber Rachel legt in een filmpje haarfijn uit hoe je in een mum van tijd je beschadigde kledingstuk weer tot leven kunt wekken. Metro Lifestyle vat samen:

1. Gekreukeld shirt

Kreukels, we krijgen er jeuk van. Want ze zijn nooit en te nimmer welkom. Maar wanneer een strijkbout niet tot de oplossingen behoort, kun je ook een sprayfles met water vullen. Spuit wat water op het t-shirt. Stretch de stof en laat het drogen.

2. Vastlopende rits

Krijg je je rits niet dicht omdat hij vastloopt? Pak een doodgewoon (kleur)potlood en kras met het potlood over de haakjes van de rits. Kleur beide kanten van de rits in en als het goed is loopt je rits weer als een zonnetje.

3. Zo past je broek

De omvang van je taille is bijna altijd gelijk aan de omvang van je nek. Dus twijfel je of een broek past – en heb je to-taal geen zin om in de rij bij de pashokjes te moeten staan – probeer dan deze truc. Pak beide hoeken van de bovenkant van de broek vast. Wikkel hem om je nek. Als de puntjes elkaar aanraken, dan zit hij goed. Als de punten elkaar overlappen (te groot) of elkaar niet raken (te klein), dan is de kans groot dat de broek niet goed zit.

4. Gepilde trui of shirt

Heeft je favoriete trui een gazon aan pluisbolletjes bij de armen, oksels en ellebogen? Wijs hem nog niet de deur. Geef je trui een tweede leven door middel van een oersimpel scheermesje. Kies de goedkoopste variant uit de supermarkt of plaatselijke drogist en scheer de bolletjes er voorzichtig (!) vanaf. Heb je toevallig suède schoenen in de kast staan? Dan heb je waarschijnlijk ook een rubberen schoenborsteltje. Deze kun je tevens gebruiken om de pluisballetjes de deur te wijzen.

5. Gekrompen kleding

Oei! Is je kleding dramatisch gekrompen in de droger? Leg de kleding dan in een teiltje met warm water en haarconditioner en laat het vijf minuten intrekken. Spoel de kleding uit en laat het natuurlijk drogen. Als het goed is heeft je kleding nu weer het normale formaat.

6. Zweetplekken

Is je witte shirt of blouse niet zo frisjes meer door de gele plekken van je deodorant? Wrijf dan met een halve citroen over de vlekken heen. Spray er vervolgens wat water overheen en laat het drogen. Doei zweet- deovlekken!

7. Een los trui draadje

Heb je een trui met zo’n irritant loshangend draadje? Duik dan in je badkamerkastje en gris er een schuifspeldje uit. Rijg het loshangende draadje aan het speldje en steek hem terug naar de binnenkant. Laat het speldje aan de binnenkant weer los, et voilà. Je draadje is uit het zicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 bizarre kleding hacks om te onthouden
Sluiten