Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 1 jul 2016 / 15:05 uur

6 x tips om je interieur te restylen

Ben jij de inrichting van je huiskamer een beetje zat? Met wat kleine veranderingen kan je al een heel groot verschil maken.

Metro Lifestyle vroeg interieur- en decoratiestylist José Evers om tips voor een snelle restyling. Lees en leer!

1. Kritisch kijken

Als je veranderingen in je kamer aan wil brengen, raadt José aan éérst even goed te kijken naar de aanwezige spullen. Wat heb je écht nodig en wat kan weg? Je krijgt al een heel andere sfeer in je kamer als je even hebt opgeruimd. „Vaak krijg ik van klanten de vraag om hun huis ‘strak’ in te richten. Als ik dan doorvraag, blijkt dat ze eigenlijk bedoelen dat ze een opgeruimd huis willen”, legt de interieurstylist uit.

2. Verander de opstelling van de meubels

Ook als het gaat om hoe je bijvoorbeeld de bank hebt neergezet, kan het helpen om hier eens wat mee te schuiven. José: „De televisie is vaak een belangrijk item in de woonkamer. Kies een ‘zichtwand’ uit waar je de televisie tegenaan kunt zetten. Hieromheen kan je spelen met de inrichting van banken en tafels.”

Bron: JOOS

3. Kleur op de wand

In het kader van ‘kleine moeite, groot verschil’ is kleur een echte game changer. José: „Al door één muur een kleurtje te geven, verandert de hele sfeer in je kamer. Ook een mooi behangetje kan wonderen verrichten.” Volgens de interieurexpert werken grijstinten goed op muren, die geven de kamer een rustige sfeer. Nu hip: een olijfgroene tint, die je combineert met de accessoires in de rest van de kamer.

4. Groepeer je accessoires

Heb jij overal kleine prulletjes staan omdat je bang bent dat de kamer anders ‘te vol’ oogt? Volgens de interieurstylist kan je het beter anders aanpakken. „Juist door overal kleine accessoires neer te zetten, oogt de kamer erg druk. Je kunt beter plekjes maken waar je de kaarsjes en vazen neerzet. Niet overal hoeft iets te staan! Maak setjes van spulletjes en combineer met hoogtes. Dat ziet er speels uit!”

Ook raadt José aan om even streng naar je planten te kijken. Zijn ze meer dood dan levend? Gooi ze weg, óf koop nieuwe.

Bron: JOOS

5. Lichtzaken

Goed gebruik van verlichting kan ook veel veranderen aan je interieur. „Zet bijvoorbeeld een nieuwe lampenkap op een staande lamp, of een extra lampje bij een zithoek”, adviseert José.

6. Raambekleding

Heb jij je gordijnen ooit gekozen omdat je ze praktisch vond of omdat ze er mooi uitzien? Mocht je een nieuw paar willen aanschaffen, let er dan op dat de gordijnen aan allebei de voorwaarden voldoen. „Je kunt veel combineren met gekleurde gordijnen, het hoeft echt niet altijd neutraal te zijn.”

Wat een echte no go is als het je raambekleding betreft? José: „Lamellen! Die kunnen eigenlijk echt niet meer.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 x tips om je interieur te restylen
Sluiten