Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 24 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Zóveel stellen hebben seks tijdens de huwelijksnacht

Onder je sprookjesachtige bruidsjurk draag je natuurlijk het mooiste en meest sexy lingeriesetje om de bruiloftsdag steamy af te sluiten. Maar bij hoeveel procent eindigt die dag daadwerkelijk zo spannend als gehoopt?

Waarschijnlijk bij minder koppels dan je denkt. Uit onderzoek van lingeriemerk Bluebella blijkt dat meer dan de helft van de stellen géén seks heeft op de bewuste nacht. En dat terwijl 90 procent van de vrouwen wél investeert in een matchend setje voor de gelegenheid.

Even om in details te treden: voor de studie werden duizend pasgetrouwde koppels ondervraagd en 52 procent daarvan had andere dingen dan seks aan het hoofd toen het na een lange dag op de slaapkamer eindigde.

Moe

Wát dan, vraag je je af. Of ze waren te moe, te dronken of al bezig met hun huwelijksreis en dus onderweg naar de reisbestemming. De opmerkelijkste reden om geen spannende nacht te hebben? Er waren stellen die liever op ‘het perfecte moment’ wilden wachten.

De ondervraagde mannen antwoordden dat het er niet van kwam omdat ze te dronken waren of omdat (say what?!) ze wilden feesten met hun vrienden.

Morning after

Seks op de volgende ochtend bleek gebruikelijker. Een derde van de ondervraagde stellen deed het op dat moment en één op de tien in elk geval binnen 48 uur.

Gelukkig was het wachten in de meeste gevallen in elk geval niet voor niets. De eerste keer seks na de bruiloft werd door 84 procent van de stellen als ‘perfect’ bestempeld en voldeed aan alle verwachtingen.

Sta jij te kijken van de uitkomsten van het onderzoek?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zóveel stellen hebben seks tijdens de huwelijksnacht
Sluiten