Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 3 jun 2016
Leestijd: 3 minuten

Zó krijg je de perfecte wenkbrauw

Tegenwoordig kun je bijna niet meer om de foto’s en filmpjes heen van meisjes die hun ​’on fleek’ wenkbrauwen op Instagram tonen. Maar hoe maak je nu zo’n perfecte boog?

Metro Lifestyle vroeg Daisy Molenaar, wenkbrauwspecialist bij Mrs. Highbrow, om advies.

Vorm

De eerste stap is zorgen dat je wenkbrauwen in vorm zijn. „Iedere salon heeft natuurlijk zijn eigen handtekening, maar onze klanten houden van een lage wenkbrauw met een lage arch.” Dit houdt in dat het hoogste punt van je wenkbrauw dus niet zo enorm hoog hoeft.

„Zorg er daarnaast voor dat het middenstukje tussen je wenkbrauwen vrij is van haar. Dit staat fris en verzorgd.” Geen unibrows dus!

Producten

Als je wenkbrauwen eenmaal de goede vorm hebben aangenomen, is het tijd om ze bij te tekenen. Maar met welk product kun je dit nu het beste doen? „De meeste mensen kennen het potlood en het wenkbrauwpoeder. Met het poeder kun je goed inkleuren, maar een potlood werkt strakker”, legt Daisy uit.

https://www.instagram.com/p/BECH30-pVyn/

Als derde product heb je ook een pomade. „Dit is een soort wax dat ervoor zorgt dat je perfecte wenkbrauw de hele dag blijft zitten.” De wax is namelijk water resistent. Zolang je niet over je wenkbrauw wrijft, heb jij heel de dag een perfecte wenkbrauw. „De pomade breng je aan met een kwastje, waardoor je ook heel strak kunt werken.” Perfect voor beginners, dus.

Bijtekenen

Misschien wel het allerlastigste deel van je wenkbrauwroutine. Daisy raadt ons aan om een soort ombre- of balayage-effect te hanteren voor het inkleuren. „Zorg dat de voorkant licht en open blijft. Begin het bijtekenen dus ongeveer op twee derde van je wenkbrauw. Hoe vol of donker je dit dan ook inkleurt met make-up, het blijft natuurlijk door de open voorkant.”

De wenkbrauwexpert legt uit dat je de voorkant wel deels kunt meekleuren, bijvoorbeeld als je er niet zo veel haartjes hebt zitten, maar dat je het niet helemaal vol moet plamuren. „Je kunt dit deel best een beetje meekleuren, maar zorg dat je een open blik houdt.”

https://www.instagram.com/p/BFy7dTDJV05/

Wil jij je wenkbrauw nóg meer laten opvallen, breng dan een highlighter aan op je wenkbrauwbot. „Breng het product aan op de gehele onderkant van je wenkbrauw en vervaag dit een beetje met een penceeltje. Zo komt je wenkbrauw nóg meer naar voren.”

Het belangrijkste volgens Daisy? Gebruik niet té veel make-up en maak geen vierkant blok in je wenkbrauw. „Ik vind foto’s die nu voorbijkomen op social media heel mooi, maar in het echt schrik je gewoon van de hoeveelheid make-up. Veel jonge meiden zien deze make-uptrend als normaal, maar dit is het niet.”

De hoekige voorkant kun je voorkomen door het ombre-effect toe te passen. Als je namelijk niet te veel make-up op het begin aanbrengt, kan er ook geen vierkant ontstaan. „Dat is echt een no go.

Stylen

Als je brows dan eindelijk zo goed als klaar zijn, kun je er nog voor kiezen om ze in een bepaalde vorm te stylen. Daisy legt uit dat wenkbrauwen tegenwoordig best mannelijk, woest en wild mogen. „Kam de haartjes bijvoorbeeld naar boven voor een fluffy en rommelig effect.”

Hoe ziet jouw perfecte wenkbrauw eruit?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó krijg je de perfecte wenkbrauw
Sluiten