Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 10 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Zelfs je favo sneakers zijn slecht voor je voeten’

Dacht jij ook dat je favoriete paar sneakers stukken beter zijn dan die torenhoge hakken? Volgens een podoloog hebben we het allemaal aan het verkeerde eind.

Dacht jij ook dat je favoriete paar sneakers stukken beter zijn dan die torenhoge hakken? Volgens een podoloog hebben we het allemaal aan het verkeerde eind.

Niet 24/7

Hoe je het ook wendt of keert, killer heels staan geweldig onder iedere outfit, maar een paar platte sneakers zijn toch een stuk fijner om op rond te wandelen. Toch blijkt nu dat ook deze schoenen niet heel goed zijn voor je voeten. „Ook platte schoenen kunnen je schoenen verpesten”, aldus de Amerikaanse voetenexpert Jackie Sutera tegenover Well and Good.

Volgens haar gaat het er niet zozeer om welke schoenen je draagt, maar om hoe vaak je die aantrekt. „Sneakers zijn comfortabel en fashionable, dus ik zeg zeker niet dat je ze uit je kast moet bannen”, zegt ze. „Maar draag ze niet op weg naar de trein, dan de hele dag op je werk én dan nog als je ’s avonds de deur uit gaat. Datzelfde geldt voor andere platte schoenen.” Volgens de voetendeskundige kan dit er namelijk leiden tot nare ontstekingen en beknelde zenuwen.

Slijten

De kussentjes onder je voeten zijn heilig en die kun je maar beter goed verzorgen. „Het kussentje slijt er door de jaren heen af, vooral door het dragen van slechte schoenen”, vertelt Jackie. „Dat gebeurt zeker bij hakken, maar de meeste mensen weten niet dat ook platte schoenen en sneakers die weinig steun geven er even goed voor kunnen zorgen dat dit gebeurt.”

We weten dat je het allerliefst hele dagen op je lievelingsgympen loopt, maar trek dus vooral weer eens dat andere paar uit de kast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Zelfs je favo sneakers zijn slecht voor je voeten’
Sluiten