Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 1 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Zara T-shirt wordt online steunbetuiging

Op het eerste oog lijkt het shirt niet heel spannend. Toch is er internationaal veel te doen rondom het kledingstuk van modeketen Zara.

Toptennisster Maria Sharapova droeg de gestreepte top tijdens de lancering van de chocoladelijn van haar Sugarpova snoepbedrijf. Sharapova werd eerder dit jaar geschorst wegens een positieve uitslag van een drugstest. Momenteel is zij nog in afwachting van haar straf.

Het shirt met de tekst ‘back in five minutes’ was dan ook hét gebaar van fans om haar te steunen. Zij besloten massaal het shirt aan te schaffen en dit op social media te delen onder de hashtag #IStandWithMaria. Niet iedereen is hier blij mee, gezien de daden van de 29-jarige tennisster.

Not the first time

Het is niet de eerste keer dat er opspraak ontstaat rondom kledingstukken van Zara. Eerder verkochten zij al een gestreept shirt met een gele ster, wat veel weg had van een gevangenisshirt met Jodenster.

Ook kregen zij een lading kritiek toen zij een shirt verkochten met de tekst White is the new black‘. Naast het feit dat de tekst door veel mensen als racistisch werd gezien, verscheen het shirt ook in de schappen vlak na een dodelijke schietpartij tussen een agent op een negroïde tiener.

https://www.instagram.com/p/BGAIuDPlmjt/

https://www.instagram.com/p/BGAXqQKCsSQ/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zara T-shirt wordt online steunbetuiging
Sluiten