Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Lifestyle 17 jun 2016 / 17:45 uur

YES: chillen is nu officieel een sport

Word jij ook al moe bij de gedachte om je drie keer per week in het zweet te werken? En lig eigenlijk liever heerlijk op de bank niets te doen? Goed nieuws, want in Zuid-Korea is het absolute niets doen nu officieel een sport.

Chillen is een sport

Er zijn mensen die voor het ontbijt al 5 kilometer in de benen hebben zitten en ‘s avonds nog vol enthousiasme een bezoekje brengen aan de sportschool. Maar er zijn ook mensen die wel weten dat ze 30 minuten per dag moeten bewegen, maar eigenlijk gewoon liever lui zijn dan moe. In Zuid-Korea hoeven mensen zich voortaan niet meer schuldig te voelen als ze de bank verkiezen boven de loopband. Chillen, relaxen oftewel achterover leunen en niets doen, wordt sinds 2014 officieel gezien als sport.

Space Out Competition

Tijdens de Space Out Competition worden deelnemers uitgenodigd om een wedstrijdje te chillen. Een ‘wedstrijd’ duurt 90 minuten en je mag elkaar niet afleiden. Dit betekent: geen telefoons, geen slaap, niet lachen en niet heen en weer rennen. De deelnemers worden elke 15 minuten gecontroleerd op hun hartslag om te zien of ze wel echt ultiem aan het chillen zijn. Mocht je even naar het toilet willen of dorst hebben, dan moet je een speciale kaart omhoog houden en toestemming vragen.

Bewustwording gevaren burn-out

De Space Out competitie is opgezet door Woopsyang, een beeldend kunstenaar die het event wil gebruiken om mensen bewust te maken van de gevaren van een burn-out. „Ik voelde me altijd nutteloos als ik helemaal niets deed, daarom dacht ik we moeten er gewoon een groepsevent van maken,’’ zegt ze aan Vice.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
YES: chillen is nu officieel een sport
Sluiten