Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 18 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Vaderdagcadeaus zijn veel duurder dan voorheen

Morgen is het al zover: tijd om je liefste vader in het zonnetje te zetten. Heb jij al een cadeau gescoord? Dikke kans dat je daarvoor diep in de buidel hebt moeten tasten.

Of in ieder geval, dieper dan dat je in de voorgaande jaren deed. De prijzen van de gebruikelijke Vaderdaggeschenken zijn namelijk gestegen in het afgelopen jaar, schrijft Nu.nl.

Parfums

Drank, aftershave en boeken zijn tot anderhalf procent duurder geworden in het afgelopen jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voor parfums en verzorgingsproducten is dat 0.9 procent, boeken zijn soms wel tot 14 procent duurder dan voorheen.

Populariteit daalt

Of de hogere prijzen ervoor zorgen dat de vaders der Nederlanden met lege handen komen te zitten morgen, is overigens niet duidelijk. Wel blijkt uit onderzoek dat de populariteit van Vaderdag tanende is. Veel mensen zien het als een te commerciële dag en doen er om die reden helemaal niets mee.

Trakteer jij je vader morgen op een mooi cadeau, leuk uitje of creatieve uitspatting? Of doe je liever helemaal niets aan de dag?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vaderdagcadeaus zijn veel duurder dan voorheen
Sluiten