Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 22 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Science says: vrouwen zijn onzekerder dan ooit

Iedere vrouw kan wel een uiterlijk minpuntje opnoemen van zichzelf. Uit onderzoek blijkt echter dat het vaak niet bij één negatief ding blijft.

Verzorgingsmerk Dove deed onderzoek naar het zelfbeeld van vrouwen over de hele wereld: uit dertien landen werden 10.500 vrouwen in de leeftijd van tien tot zestig geselecteerd. Wat bleek? Vrouwen zijn onzekerder over hun lichaam dan ooit en het onderzoeksteam spreekt zelfs van een „kritiek niveau van zelfhaat” op wereldwijd niveau.

Sjaak afhaak

Voelen vrouwen zich niet op hun mooist, dan is 85 procent bereid om de plannen die ze die avond had af te blazen. Bij de wat jongere generatie zou 79 procent dat doen.

Reclame

De druk van reclame en media zouden hierbij een grote rol spelen, volgens de deelnemende vrouwen. Het onrealistische schoonheidsideaal maakt 69 procent van de vrouwen en 65 procent van de meisjes onzeker over zichzelf.

Praten

„Dit onderzoek benadrukt dat een laag zelfbeeld vrouwen hindert om volop te kunnen leven”, aldus Dr. Susan Paxton – die betrokken was bij het onderzoek – tegenover The Huffington Post.

Het is een globaal probleem, voegt Nancy Etcoff van de Harvard Medical School eraan toe. „We moeten vrouwen steunen om hun zelfvertrouwen een boost te geven door het onderwerp bespreekbaar te maken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Science says: vrouwen zijn onzekerder dan ooit
Sluiten