Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 3 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Science says: mannen net zo onzeker als vrouwen

Denk je dat vrouwen twijfelen over ieder minpuntje aan zichzelf en dat het mannen vaak niets kan schelen? Verkeerd gedacht!

Alle perfecte (gefotoshopte) lichamen die in de media opduiken en op Instagram voorbijkomen, maken wel degelijk wat los bij mannen. Deze zijn, net als bij ons vrouwen, niet bevorderlijk voor het zelfbeeld.

Extreem ontevreden

Uit recent onderzoek onder 12.000 mannen én vrouwen blijkt dat zo’n 9 procent van de vrouwen ‘zeer tot extreem ontevreden’ is over haar uiterlijk. Bij mannen is de uitkomst niet heel anders: 9 procent blijkt niet tevreden.

Wat betreft het gewicht is 15 procent van de mannen onzeker over zichzelf, tegenover 20 procent van de vrouwen.

Love yourself

Het zelfbeeld van mannen wordt dus vrijwel net zo veel beïnvloed door de huidige maatschappij als dat van vrouwen. Volgens de onderzoekers gebeurt dat bovendien op min of meer dezelfde manier. Bewust of onbewust vergelijken we onszelf met modellen of andere ‘perfecte’ mensen die we voorbij zien komen.

Nergens voor nodig!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Science says: mannen net zo onzeker als vrouwen
Sluiten