Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 11 jun 2016 / 15:00 uur

Relatie via Tinder? Dan is seks voor jou belangrijk

Heb jij je lover ontmoet via een datingapp of -site? Dan hecht jij meer waarde aan goede seks dan mensen die hun Significant Other offline ontmoetten.

Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl, onder ruim duizend mensen. Onderzoekers stelden de vraag wat liefde voor hen betekende. Van de mensen met een relatie antwoordde 41 procent ‘goede seks’. Van de respondenten die hun liefje online ontmoetten antwoordde maar liefst 59 procent hetzelfde op deze vraag.

Elkaar steunen

Dit wil overigens niet zeggen dat zij seks per se het belangrijkst vinden. Er waren namelijk meerdere antwoorden mogelijk op de vraag wat liefde is. De respondenten vonden het belangrijkst ‘elkaar altijd te steunen’, gevolgd door het hebben van ‘een stabiele relatie’ en ‘loyaliteit’.

Hoewel het tegenwoordig steeds vaker voorkomt, gebeurt het toch minder vaak dat twee mensen elkaar online ontmoeten. Elf procent van de relaties heeft een oorsprong op een website en twee procent ontstaat via een app, schrijft NU.nl. Werk of studie (24 procent) of uitgaan (20 procent) komen vaker voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Relatie via Tinder? Dan is seks voor jou belangrijk
Sluiten