Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 1 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Ongesteld? #TweetYourPeriod!

Je ongesteldheid; daar heb je het liever niet over en plein public. Toch? De Amerikaanse journaliste Risa Pappas pleit ervoor dat we dat nu juist wel gaan doen.

Pappas roept dames op om onder de hashtags #TweetYourPeriod en #RedSummer over hun menstruatie te tweeten. Hiermee wil ze het taboe rondom ongesteldheid doorbreken.

Blauw water

,,Ongeveer vijftig procent van de mensheid menstrueert. Dat is niets nieuws, maar toch praten we er nooit over. In ieder geval niet met zoveel openheid als deze ervaring naar mijn idee verdient’’, schrijft Pappas op haar blog.

Ze vraagt zich verder af waarom er in maandverbandreclames altijd blauw water wordt gebruikt, om aan te geven hoeveel bloed het product kan opnemen. ,,Ik word bijna dertig jaar oud, en er is nog nooit blauw water uit me gekomen’’, schrijft ze.

Taboe

Omdat er zo weinig over menstruatie wordt gesproken, heerst er een taboe rond het onderwerp, vindt Risa Pappas. Daarom tweet ze live over de hare, en roept ze ons op hetzelfde te doen.

Zo tweet ze bijvoorbeeld: ,,Ik besloot om gisteren zonder inlegkruisje te gaan slapen, omdat ik een wilde en gekke vrouw ben. Maar zodra ik opstond: whoosh!’’

Wat vind jij? Heeft de schrijfster een punt? En ga jij over je maandelijkse feestje tweeten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ongesteld? #TweetYourPeriod!
Sluiten