Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 22 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Make-upartiesten beschuldigen Snapchat van plagiaat

Toegegeven: wij zijn verslááfd aan Snapchat wegens de gekke filters. Ooit benieuwd geweest waar Snapchat inspiratie vandaan haalt?

Sommige looks zijn gestolen van bekende make-upartiesten. Tenminste, als we hun beschuldigingen mogen geloven. De betreffende artists zijn allesbehalve amused.

Toestemming

Argenis, freelancer bij MAC Cosmetics, deelt een kiekje op Instagram van een van zijn looks naast een selfie met een filter van Snapchat eroverheen. Omdat ze bizar veel op elkaar lijken, plaatst hij er de hashtag #SnapchatStoleMyLook erbij. „Ik voel me vereerd dat ze mijn ontwerp gebruiken toen ze op zoek waren naar nieuwe filters”, schrijft hij. „Maar vraag op z’n minst de artiest om toestemming en vermeld daarbij de credits.”

Ook een andere visagist ondervond hetzelfde probleem met het sociale medium. De gekleurde uitgelopen make-uplook van Snapchat ken je waarschijnlijk wel. Wat blijkt? Instagrammer Mykie plaatste eerder al een foto met dezelfde beschildering op haar gezicht.

Maatregelen

Wat Snapchat hierop te zeggen heeft? „Soms doen we bij het creatieve proces inspiratie op, maar het is nooit de bedoeling dingen te kopiëren”, aldus een woordvoerder van de fotodienst tegenover Metro UK.

Degenen die verantwoordelijk zijn voor het ‘jatten’ worden daarop aangesproken. „Het kopiëren van andere artiesten wordt hier niet getolereerd. We zullen passende maatregelen treffen voor degenen die erbij betrokken zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Make-upartiesten beschuldigen Snapchat van plagiaat
Sluiten