Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 23 jun 2016

Lifehack: hier kun je parfum het beste bewaren

Waar bewaar jij je favoriete luchtje? Op een mooi dressoir, in de badkamer of als pronkstuk op de schouw? Volgens Mark Knitowski kun je dat beter niet doen.

Knitowski, een hoge pief binnen Victoria’s Secret Beauty, vertelde Lifestylewebsite Byrdie dat je de levensduur van je parfum makkelijk kunt verlengen als je het flesje in de koelkast bewaart.

Levensduur met twee jaar verlengen

„Parfum moet je eigenlijk in een koele, donkere plek bewaren. Door de fles in de koelkast te bewaren kun je de levensduur van je luchtje zelfs met twee jaar verlengen." Waarom? Omdat warmte en licht de kwaliteit van parfum aantast. De intensiteit van de geur zal langzaam wegebben.

Let wel goed op dat je koelkast niet op volle toeren draait, want extreme kou (tegen het vriespunt aan) kan weer hetzelfde effect hebben als warmte. Slimme tip: de deur van de koelkast is de meest ‘warme’ plek in je koelkast.

Aluminiumfolie to the rescue

Krijg je de kriebels van de gedachte dat je peperdure fles Chanel No. 5 straks naast een bak kliekjes in de koelkast moet staan? Volgens Knitowski is er ook een alternatief. Zo kun je ook aluminiumfolie om de fles wikkelen en je parfum vervolgens in een afgesloten kast bewaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lifehack: hier kun je parfum het beste bewaren
Sluiten