Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 22 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Inspirerend: vrouw valt 56 kilo af dankzij selfies

Toen de Amerikaanse Justine McCabe haar man verloor en het verdriet weg at, woog ze op een punt 142 kilo. Toen was de maat vol.

Enige tijd geleden overleed John Paul, de man van de 31-jarige vrouw, door zelfmoord en niet lang daarvoor verloor ze haar moeder. In plaats van steun te zoeken bij vrienden en familie en door met hun op stap te gaan, sloot Justine zich op in haar eigen huis en greep ze naar eten.

Ze had al sinds haar achttiende overgewicht, maar kwam door het vele eten nóg meer kilo’s aan. Tot ze op haar zwaarst was.

Keuzes

Justine nam een abonnement bij een sportschool en ging maar liefst zes dagen per week trainen. Eten wist ze vaker te laten staan en ongezonde dingen ruilde ze in voor healthy meals. Elke dag pakte ze haar camera erbij om een selfie te maken en haar voortgang vast te leggen. Deze kiekjes plaatste ze op Instagram. Door dit een jaar lang te doen, viel ze in totaal zo’n 56 kilo af.

„De selfies waren een enorme drijfveer voor mij”, vertelt ze aan Caters News. „Iedere keer als ik niet wilde sporten, keek ik naar de foto’s en wist ik direct waarom ik het ook alweer deed.”

Grenzen verleggen

Niet alleen besloot ze haar uiterlijk aan te pakken, ook mentaal werd ze sterker door verschillende angsten die ze had te overwinnen. Zo ging ze skydiven, in haar eentje op reis en beklom ze de Eiffeltoren. „Het verlies van mijn man schudde me wakker en liet me inzien dat ik optimaal mijn leven moest leven. Ik moest mijn angsten overwinnen en mijn dromen waarmaken”, zegt ze. „Ik wist dat als ik kon overleven zonder mijn moeder en man om me heen, dan kon ik de angsten die ik had ook wel aan. Als ze nog zouden leven zouden ze me stimuleren om mijn grenzen te verleggen. Ik wilde een levensstijl leven waar zij trots op zouden zijn.”

Justine voelt zich door haar transformatie een totaal ander persoon. „Ik ga mijn dromen achterna en leef écht.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Inspirerend: vrouw valt 56 kilo af dankzij selfies
Sluiten