Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 3 jun 2016 / 10:29 uur

Hierom draagt Alicia Keys geen make-up meer

Als je Alicia Keys de afgelopen tijd nog op televisie hebt zien verschijnen, is het je misschien al opgevallen: ze draagt geen make-up meer. En daar heeft ze een duidelijke reden voor.

Tijdens de finale van de Champions League (mocht je gedwongen mee hebben moeten kijken met je lief) heb je misschien het blote billengezicht van de natural beauty al kunnen aanschouwen. Een dappere stap, als je bedenkt dat er zo’n 380 miljoen mensen wereldwijd meekeken.

Druk

In een blogpost op LennyLetter.com legt de zangeres uit waarom ze gestopt is met het dragen van make-up. In een eerlijk en krachtig stuk vertelt ze dat ze jarenlang bezig is geweest met wat de wereld van haar verwachtte om ergens bij te mogen horen. „We komen allemaal op dat punt in ons leven (vooral meisjes) waarop we perfect proberen te zijn”, schrijft ze.

Alicia benadrukt de druk die op je schouders komt te liggen in je tienerjaren en de hoge standaarden van je uiterlijk die daarbij komen kijken. „Er wordt van je verwacht dat je jezelf verbergt achter een laag make-up om dichter bij perfectie te komen.”

Kameleon

Bovendien beschrijft ze wat er allemaal bij kwam kijken toen ze naar New York verhuisde en haar stinkende best deed om een plekje in de muziekindustrie te veroveren. „Ik veranderde, meer dan ooit, in een kameleon. Ik was nooit volledig mezelf, maar continu aan het veranderen zodat mensen me zouden accepteren.”

Revolutie

Een periode van zelfreflectie heeft ertoe geleid dat de Amerikaanse artiest ervoor heeft gekozen om de mascara’s, lipsticks en oogschaduws links te laten liggen. „Ik wil mezelf niet meer verbergen”, laat ze weten. „Niet mijn gezicht, niet mijn gedachtegang, niet mijn ziel, niet mijn dromen, niet mijn problemen, niet mijn gevoelens. Niets. Ik hoop dat dit een revolutie mag zijn.”

View this post on Instagram

Been working on listening to myself and stop fulfilling other people’s idea of “perfect.” I’m not covering up anymore and I’m feeling my best yet! Read why on @lennyletter (Link in bio👆🏽)

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys) on

View this post on Instagram

I LOVE this!!!! Thank you @FAULT_Magazine and @zoltantombor… For a dope and honest shoot 😘😘😘😘 (Link in bio for full article)

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hierom draagt Alicia Keys geen make-up meer
Sluiten