Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 10 jun 2016 / 13:15 uur

Dus dáárom is jouw lover de knapste

Als je een relatie hebt, lijkt het plots alsof er nergens meer knappe mensen rondlopen. Hoe dit komt? De wetenschap heeft het antwoord.

En het heeft alles te maken met het beschermen van je romance.

Onderzoek

De Amerikaanse studie suggereert dat wanneer je een relatie hebt, je een ‘innerlijk conflict’ ervaart als je iemand ziet die erg knap is. „Er ontstaat een verlangen om ‘de nieuwe persoon’ romantisch te benaderen, terwijl je toch trouw wilt blijven aan de huidige partner”, zo zegt het onderzoek. Uit de visuele testen die de universiteiten uitvoerden, bleek dat de proefpersonen met een relatie een ander persoon minder knap vonden dan de vrijgezellengroep. Dit alles om de relatie te beschermen tegen de verleiding om vreemd te gaan.

Tevreden

Het onderzoek suggereert ook dat de status van je relatie belangrijk is in dit proces. Hoe gelukkiger de testkoppels waren in hun verbintenis, hoe minder knap zij de buitenstaanders beoordeelden. Unfortunately werkt dit ook de andere kant op. Als je ontevreden bent over je lief en jullie samen, zie je ineens weer elk persoon als een potentiële nieuwe partner. En dat is dus waarom de buurman die al jaren naast je woont dan ineens zo knap lijkt te zijn…

Eindoordeel van het onderzoek: zolang je gelukkig bent in je relatie, heb je niet zoveel oog voor mensen om je heen. Maar als je ogen ineens een stuk vaker ronddwalen, kan dat een teken zijn dat er iets niet goed gaat in je relatie en je misschien eens goed met je lover moet praten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dus dáárom is jouw lover de knapste
Sluiten