Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 2 jun 2016
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn dé haartrends van deze zomer

Ben jij toe aan een nieuw kapsel voor de zomer, maar weet je niet precies wat je wilt? Metro Lifestyle vroeg twee experts om hulp.

Volgens Mark Melief, creative director van Kinki Kappers, is de grootste verandering dat er geen onderscheid meer wordt gemaakt in leeftijd, maar in mentaliteit. „Dit betekent dat een bepaalde trend bij iemand van zestien jaar kan passen, maar evengoed bij iemand van 35 jaar. Een coupe die leeftijdsgebonden is gaat in deze tijd niet meer op.”

Bob

Neem bijvoorbeeld de bob, hiervan zien we verschillende varianten deze zomer. Eén van deze varianten is de short swing bob. „De haarlengte hierbij valt tot net onder de kaak”, vertelt Marten Raw, stylist bij Salon B. „Het tofst is om ‘m lekker stoer te dragen, met veel textuur erin. Zo oogt-ie niet te klassiek.”

Om de coupe spannend te houden, raadt Marten ons pastel kleuren aan of hidden colours. Dit zijn, zoals de naam al zegt, (niet alledaagse) kleuren die verstopt zitten in het haar. „Ook de kleurtrend Creamy Blonde past perfect bij deze coupe. Dit is een platinablonde kleur waar een zweem van warmte in zit.”

Credits: Instagram @leaseydoux_genuine / Louis Vuitton

Mark voegt hieraan toe dat we ook een lange lok terug gaan zien, ongeveer ter hoogte van je mond. Dit is één manier waarop je de verborgen kleuren kunt dragen. „Draag je deze naar links, dan zie je een pastelpalette. Draag je deze naar rechts, dan zie je een blond palette.”

Daarnaast zien we volgens Mark vaak dat de achterkant van een bob gelaagd is, terwijl de voorkant vooral op één lengte blijft. „Hierdoor creëer je precies op de goede plek volume. Vanaf de zijkant lijkt het dan namelijk alsof jij je kaaklijn verlengt.”

Lekker laten groeien

Is de bob net iets te kort voor jou? Laat je haar dan groeien. „Na de bob en lange bob (lob) willen veel vrouwen hun haar een tijdje niet meer korter laten knippen. Daarom zien we veel meiden met een tussenlengte: een uitgegroeide lob waarvan het haar tussen sleutelbeen en borst valt.”

De stylist van Salon B legt uit dat het haar door het minimale lengteverschil alle kanten op kan gaan qua styling. „Krullen, stijl, opsteken, hoge knot: het is een ideale lengte om mee te experimenten en te variëren.”

Naast de styling is het kapsel ook ideaal om mee te spelen qua kleurgebruik. „Als het haar los is, volgt het de contouren van het gezicht. Dit kun je extra accentueren door een mooie accentkleur langs het gezicht aan te brengen, bijvoorbeeld door middel van face framing highlights die een zweem van licht om het gezicht geven.”

Als kleursuggestie geeft Marten pasteltinten als rosechampagne of strawberry blonde. Hij legt namelijk uit dat de kleuren deze zomer weer wat warmer worden, maar dat een koele, blonde kleur ook in blijft.

Credits: Salon B

Bowlcut

Zijn de natuurlijke lengte en de bob juist te lang voor jou? Overweeg dan een bowlcut.

„Hierbij wordt alles op één lengte geknipt en heeft het haar een krachtige vorm”, legt Mark uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het oude kapsel van Twiggy. „Het is net alsof je een helmpje ophebt, maar dan mooi.”

Credits: Instagram @twiggydaily

Los versus vast haar

Qua styling is het volgens de creative director van Kinki Kappers vooral belangrijk dat het er niet té gestileerd uitziet. „Het moet eruit zien alsof je het even binnen vijf minuten in elkaar geflanst hebt.” Het overgestileerde is volgens hem not done.

Wanneer je je haar tóch graag vast wilt, ga dan voor een mooie vlecht. „Boxingbraids, messy, festival braids: we blijven vlechten in alle varianten zien. Van visgraat tot een dutch braid”, vertelt Marten. Beide heren raden ons aan om de vlecht te combineren met allerlei verschillende soorten touw en strikjes.

Ook kun je volgens Marten prima de straat op met een simpelere, nette vlecht. „Als tegenhanger van de undone, voluminous variant, zien we een hele nette, simpele en strakke variant. Een enkele, strakgevlochten vlecht waarbij het haar aan de voorkant glad en glanzend is of verschillende kleine vlechtjes in los haar.”

Credits: Salon B

Kleur

Tot slot is haarkleuring een belangrijke rol in de trends van deze zomer. Mark noemt als voorbeeld ‘ambitieus blond’. „Dit zijn gemêleerde grijs-, blond-, en astinten. Hierdoor bepaalt het kleurverschil diepte.” Dit is overigens niet alleen toe te passen op blond haar, het kan ook prima bij andere kleuren.

„Hierbij houd je simpelweg een ander kleurpalette aan. Neem een kopje koffie. De basis, zwart haar, is net als een kopje koffie zonder melk. Gooi er een heel klein beetje melk bij, en je hebt de eerste kleur van je palette. Nog een beetje melk, dan heb je de tweede, een karamelkleurige tint. Daarna gooien we er een hele hoop melk in. Dan wordt de kleur iets meer beige, en heb je de laatste kleur van je palette.”

Credits: Instagram @colourmesue

Ben jij klaar voor een nieuwe coupe?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn dé haartrends van deze zomer
Sluiten