Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 2 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Dit is waarom we van pijn tussen de lakens houden

Waar normaal gesproken alles behalve gelukkig worden van een tik, geknijp of een mep, kunnen we het tussen de lakens juist wel waarderen. Why?

Volgens Siri Leknes, psycholoog aan de Universiteit van Oslo, is een tik fijn wanneer je het niet ziet aankomen én het niet te hard is.

Daredevil

Om de tik en pijn tijdens een sekspartij te onderzoeken liet de psychologe zestien mensen plaatsnemen in een warmte-apparaat om hun reactie te waarnemen. Het apparaat werd bevestigd om de armen en diende verschillende niveaus van hitte toe.

Allereerst kregen de proefpersonen, onverwacht een hitte over zich heen die te vergelijken is met een kopje koffie. Vervolgens kregen zij veel hetere dingen over zich heen, maar konden ze dit wel zien aankomen.

Wat blijkt? De proefpersonen vonden het ‘kopje koffie’ het pijnlijkst én ze vonden de andere hittegolven aangenaam.

Vrijpartij

Maar hoe uit zich dat nu tussen de lakens? Leknes legt het ons uit: „Opluchting kan sterk genoeg zijn om iets negatiefs als pijn om te zetten in een comfortabel of zelfs plezierig gevoel." Wanneer een tikje dus niet té hard is, zorgt onze opluchting ervoor dat wij dit als iets fijns gaan ervaren.

Pijn en plezier liggen dus, in sommige gevallen (onder de lakens), dus dicht bij elkaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is waarom we van pijn tussen de lakens houden
Sluiten