Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 14 jun 2016
Leestijd: 6 minuten

Diana’s liefde woont ver: ‘Het is kostbaarder’

Het is natuurlijk nooit leuk om je lief te missen, maar een lange afstandsrelatie hoeft zeker niet vervelend te zijn. Blogger en YouTuber Diana Leeflang vertelt waarom het je relatie vers en spannend maakt.

Een verkering op afstand moet je vaak missen, maar dat maakt de momenten die je samen doorbrengt des te specialer. „Ik kijk iedere keer héél erg uit naar het moment dat ik hem zie, ik leef daar echt naartoe. Ik haal daar ook heel veel geluk uit. Ik denk dat de relatie daardoor heel lang heel vers blijft. Ook denk ik dat je elk moment dat je met elkaar bent heel erg kunt waarderen en dat er minder snel een sleur in komt. Het is kostbaarder.”

Malta

Leeflang leerde haar Britse vriend Alex zo’n anderhalf jaar geleden kennen in Malta. „Ik was met MTV naar Malta. Hij is ook journalist, vandaar dat hij daar was, en toen heb ik hem ontmoet. Heel random eigenlijk.” Tijdens een lunch met alle journalisten begon het contact. „Ik was daar met een andere blogger uit Nederland, Tara. Haar zus, Larissa, zat ook in Malta, maar voor een andere reis. Als dagvulling had MTV gezegd dat we wel met hun groep meekonden. Toen we met die groep gingen lunchen, zat Alex daar ook bij.”

Love at first sight

Maar of we kunnen spreken van liefde op het eerste gezicht… „Een beetje. Ik weet nog dat we aan tafel zaten en dat er nog een Nederlandse journaliste was, zij zat naast hem. Ik kende haar niet, maar toen vertelde ze dat Alex via haar naar mij had gevraagd. Toen zei ze: ‘Volgens mij ziet hij het wel zitten!’ Na de lunch hebben we een beetje gepraat en ‘s avonds gingen we samen naar het festival. Je doet natuurlijk veel in groepsverband, maar op een gegeven moment konden we ook even met elkaar praten. Die avond was ook onze eerste kus.” Omdat Diana alleen voor een evenement in Malta was, moest zij de volgende dag weer vroeg weg. „Daarna hebben we op de een of andere manier toch contact met elkaar gehouden, het was gewoon erg gezellig. Het klikt met iemand of het klikt niet.”

Terug in Nederland

Eenmaal terug in Nederland was het contact wisselend. „Ik vond het daar heel gezellig, maar dacht ook: hoe realistisch is dit? Ik woon in Nederland en hij in Engeland, dus we kunnen niet bijvoorbeeld ‘even’ een keertje koffie gaan drinken. We hebben dus ook een tijdje geen contact gehouden. Toen dacht ik ook: Het is heel onhandig, ik weet niet hoe die ooit zou kunnen werken, dus… het wordt waarschijnlijk toch niks.” Na een periode van stilte raakten de twee toch weer met elkaar in contact.

Impulsief

Tijdens haar tentamenperiode een aantal weken later had Leeflang veel vrije tijd, en besloot ze er werk van te maken. „Ik vond dat ik iets met die tijd moest gaan doen, het was gewoon té chill dat ik die tijd had.” Leeflang besloot naar Engeland te gaan en boekte diezelfde avond haar tickets. „Het gekke was dat ik hem toen amper kende en toch had ik een hele duidelijke ingeving dat ik dit moest doen. Nu ik daar zo over nadenk, is het totaal niet iets wat ik normaal zou doen, ik denk juist altijd tien keer na voordat ik iets doe. Bij dit had ik juist meteen zoiets van dit ga ik doen. Maar goed dat ik dat gedaan heb!”

Natuurlijk waren er wel een paar twijfels. „Ik was zenuwachtig, maar had voldoende vertrouwen in onze band om het te gaan doen, anders was ik niet gegaan. Ik dacht natuurlijk dat ik wel een beetje wist hoe hij was, maar het kan ook heel anders zijn. Ik had deze gedachten in mijn achterhoofd, maar ik ging er niet vanuit.” Als je twijfels hebt, is het volgens Leeflang belangrijk naar je onderbewuste te luisteren. „Ik denk dat als het meanttobe is, je onderbuikgevoel wel zegt dat het goed zit. Ik denk dat je gewoon heel erg naar je intuïtie moet luisteren.”

Samen zijn alsof je alle tijd hebt

Sinds haar bezoek is het raak tussen Leeflang en haar vriend. „Ieder bezoek leer je iemand weer heel anders kennen. We zien elkaar altijd alleen maar heel intensief. Ineens ben je heel veel bij elkaar, en daarna een lange tijd weer niet.” Wennen was het zeker, de normale dingen worden al snel overgeslagen. „Soms moesten we bijvoorbeeld ook de normale dingen inplannen, zoals een avondje tv kijken. Dat is iets wat we nooit deden, omdat we elk weekend zoveel mogelijk leuke dingen hadden gepland. Daardoor kwamen we amper toe aan de dingen die je normaal gesproken wel doet.”

„Je wil er het meeste uithalen. De tijd die je hebt is kostbaar, dus die wil je zo goed mogelijk benutten. Maar je hoeft niet altijd de deur uit. Juist het samen zijn alsof je alle tijd van de wereld hebt is ook heel fijn.” Tussen de bezoekjes van Diana en haar vriend zit een goede balans. „Engeland ligt om de hoek dus we zien elkaar sowieso wel iedere maand. Qua wie waar heen gaat zit er een goed evenwicht in. Ik ben meestal iets flexibeler omdat ik mijn werk overal kan doen, dus ik kan er vaak wat langer heen. Hij kan daarentegen weer vaker hierheen komen.” Ook gaan de twee regelmatig samen op vakantie, en waarom ook niet?! „Of ik nu daarheen ga of hij hierheen, we kunnen elkaar ook gewoon ergens anders ontmoeten. Het is dan wel een beetje gek, bijvoorbeeld als hij daar op me staat te wachten op het vliegveld.”

Samenzijn

Natuurlijk beseft de YouTube-ster dat een LAT-relatie niet voor altijd is. „Ik ben nu wel op een punt in onze relatie dat ik denk: ik zou nu wel gewoon vast bij elkaar willen zijn. Eerst ben je heel verliefd, maar na een tijdje raak je ook heel erg aan iemand gehecht. Dan wil je dat je heel de tijd samen kan zijn.” Diana en Alex zijn dan ook wel over een volgende stap aan het nadenken, maar concrete plannen zijn er nog niet.

Carrière

Diana begon haar blog zo’n vijf jaar geleden uit pure verveling. „Dat jaar gingen wij verhuizen, dus bleven we de hele vakantie in Nederland. Ik verveelde me eigenlijk dood, dus ik dacht: wat kan ik doen zodat ik toch nog iets te doen heb? Ik volgde zelf altijd al mensen op Youtube en las veel blogs, dus toen ben ik een eigen blog begonnen.”

Inmiddels is haar blog uitgegroeid tot één van de grootste van Nederland. Met ruim 230.000 abonnees op haar YouTube-kanaal en 225K volgers op Instagram is ze een groot voorbeeld voor vele (jonge) meisjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Diana’s liefde woont ver: ‘Het is kostbaarder’
Sluiten