Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 11 jun 2016 / 09:55 uur

Brak? Blijf dan maar lekker in bed

Dacht jij je kater te overwinnen door extra te gaan sporten? Even alles eruit zweten en het drama dat ‘brak zijn’ heet te vergeten? Mooi niet dus.

Voortaan heb jij het beste excuus ooit om de hele dag in je bed te blijven liggen en niets te doen als je de avond ervoor iets te diep in het glaasje gekeken hebt.

Kramp

Sporten met een kater doet namelijk meer kwaad dan goed. Sportarts Damion Martins verklaart tegenover Glamour dat dit zelfs behoorlijk slecht voor je kan zijn. ,,Als je rent terwijl je een kater hebt, heb je een hoger risico op kramp, het verrekken van spieren en het verliezen van je balans.’’

Vocht

Door te sporten verlies je veel vocht, terwijl je dat juist tijdens een brakke ochtend zo hard nodig hebt. Het is daarom juist nodig om extreem veel water te drinken, en om die reden kun je ook maar beter wegblijven van cafeïne houdende drankjes. Die zorgen ervoor dat je veel moet plassen en daardoor verlies je weer vocht.

Wil je toch per se naar de sportschool? Bezoek dan een yoga- of pilatesklasje.

Reageer op artikel:
Brak? Blijf dan maar lekker in bed
Sluiten