Elselotte Smink
Elselotte Smink Lifestyle 17 jun 2016 / 17:00 uur

Bizar: deze yogavorm draait om woede

Ben jij je normale yogaklasje een beetje zat? In Engeland is nu een heel nieuwe vorm van yoga in opkomst.

De yogavorm heet Zen as F*** Rage Yoga en lijkt in bijna niets op gewone yoga.

Heavy Metal

Zo is daar om te beginnen de playlist die alle muziekstijlen bevat, waaronder metal. De yogi’s drinken verder niet alleen water, maar hebben ook de keuze uit wijn en bier tussen de oefeningen door. De yogalessen vinden plaats in een kroeg, waar geen ‘namasté’ wordt geroepen, maar het f-woord.

Een slechte break-up

Grondlegger van de woedeyoga is Lindsay Istace, die aan The Standard vertelt dat ze de sport bedacht toen haar relatie uitging. Ze zocht naar een manier om haar negatieve gevoelens en woede in iets positiefs om te zetten en de Rage Yoga was geboren.

Key words van de lessen zijn variatie en ‘doen waar je zin in hebt’. Lindsay vertelt op haar site dat het belangrijkste aan de yogavorm je eigen instelling is. „Of je nu op de mat staat of niet, Rage Yoga is een attitude. Het gaat erom dat je zelfverzekerd bent en weet waar je staat.”

Wanneer de yogavorm naar Nederland komt weten we niet, maar je kunt om te beginnen natuurlijk altijd zélf even schelden als je in de downward facing dog staat.

View this post on Instagram

Older #handstand photo! Oh how I don't miss my old apartment.

A post shared by Rage Yoga (@rageyoga) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bizar: deze yogavorm draait om woede
Sluiten