Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 4 jun 2016 / 13:10 uur

Bijzonder: dapper meisje vertelt over haar ziekte

We zien het tegenwoordig wel vaker: inspirerende foto’s en teksten van vrouwen die andere dames oproepen om positief te zijn over hun lichaam, ongeacht eventuele vetrolletjes of oneffenheden.

De 19-jarige Aimee Rouski tilt deze body awareness met haar post op Facebook naar een compleet nieuw level. Ze schrijft over de ziekte van Crohn, een ontstekingsziekte van het darmkanaal. En dat doet ze op een wel heel bijzondere manier.

Onzichtbare ziekte

,,Ik zie veel positieve posts over gewicht, maar niet veel over handicaps of onzichtbare ziektes’’, schrijft ze. ,,Ik heb de ziekte van Crohn, een niet te genezen ziekte, waardoor ik bijna doodging. Geen maagpijn, zoals de meeste mensen lijken te denken.’’

Door de ziekte moest Rouski meerdere keren onder het mes. En precies daarover schrijft ze dan ook haar post: ,, Door de ziekte heb ik een permanente stoma, geen dikke darm, geen endeldarm, geen anus of innerlijke dijspieren – omdat deze zijn gebruikt voor plastische chirurgie voor mijn wonden.’’

Foto: Aimee Rouski

Positieve draai

Niet echt iets om heel enthousiast over te zijn, zou je denken. Toch geeft de tiener er op een prachtige manier een positieve draai aan. ,,Ik heb altijd goed om kunnen gaan met de dingen die me gebeurden, maar sommige mensen vinden het heel moeilijk om deze dingen te accepteren, dus ik wil dit zeggen: Niemand zal het weten als je het ze niet vertelt. Mensen die je kennen zullen nog steeds van je houden en je mooi vinden. Jouw ziekte is niets om je voor te schamen.’’

De prachtige woorden van de 19-jarige leverden haar binnen mum van tijd meer dan 80.000 likes op. En terecht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bijzonder: dapper meisje vertelt over haar ziekte
Sluiten