Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 25 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Vrouwen die make-up dragen, verdienen meer’

Ga jij binnenkort op sollicitatiegesprek? Breng dan nog gauw een extra likje mascara aan. Vrouwen die make-up dragen, verdienen namelijk meer, zo suggereert onderzoek.

Uit een recente studie, gepubliceerd in Research in Social Stratification and Mobility, blijkt dat vrouwen die zich opmaken en goed kleden heel wat meer verdienen dan vrouwen die dit niet doen.

Laagje make-up

De ondervraagden kregen een lijst met vragen over hun baan, status en de tijd die zij aan hun uiterlijk besteden. En wat blijkt? Natural beauties (lees: modellen) verdienen een stuk meer dan minder knappe vrouwen. Echter, wanneer de minder gezegende vrouw haar best doet met haar haar, make-up en kleding, zal ook haar salaris omhoogschieten.

Niet fair

Zo belangrijk als het is om er goed uit te zien voor vrouwen, zo onbelangrijk is het voor mannen. „Bij vrouwen bepaalt vooral de hoeveelheid zorg die ze aan hun uiterlijk besteden hoe aantrekkelijk zij zijn. Bij mannen is dat een stuk minder”, stellen de onderzoekers.

Dus: waar mannen wegkomen met enkel het poetsen van hun tanden en het kammen van hun haar, moeten wij vrouwen een uur voor de spiegel staan voor een gelijkwaardig salaris.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.