Puck Roest
Puck Roest Lifestyle 10 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Serveerster deelt foto voeten na dag werken op pumps

Iedereen die een baan heeft waarbij je veel op je benen staat, weet dat het aan het einde van de dag flink pijn kan doen. Dat geldt ook voor deze serveerster. Ze deelde een foto van haar voeten nadat ze een hele dienst op pumps had gewerkt. En dat ziet er behoorlijk pijnlijk uit.

De foto van de serveerster werd binnen een week tijd meer dan 10.000 keer gedeeld. De vrouw werkt bij een Amerikaanse en Canadese restaurantketen genaamd Joey Restaurants en moet verplicht op hoge hakken werken. Nicola Gavins, een vriendin van de serveerster, deelde de foto op Facebook. „Hun beleid is dat het vrouwelijke personeel altijd op hoge hakken werkt, tenzij dit niet kan wegens medische redenen. De voeten van mijn vriendin bleven bloeden en ze verloor zelfs een teennagel”, schrijft Gavins onder de foto.

Geschrokken

Nadat de serveerster haar schoenen had verwisseld, werd ze volgens Gavins uitgescholden door haar bedrijfsleider. „Hij schold haar uit en eiste dat ze de volgende dag wel op hoge hakken zou werken”, legt Gavins uit. Maar dat is niet het enige. Het vrouwelijke personeel van het restaurant zou ook verplicht een uniform moeten aanschaffen. Ze moeten bovendien zelf voor de kosten, zo’n 26 euro, opdraaien. Terwijl de mannelijke collega’s enkel gevraagd wordt zwarte kleding te dragen.

De keten heeft inmiddels gereageerd op het bericht en de klachten. „We zijn geschrokken van het bericht en hebben onmiddellijk contact opgenomen met het filiaal en de werknemer”, staat er in een verklaring. De keten laat weten dat er geen minimale hoogte wordt gesteld voor het schoeisel van de werknemers. Er wordt volgens de keten enkel gevraagd om zwarte schoenen met dikke zolen te dragen.

https://www.facebook.com/nicola.gavins/posts/10156847278270162

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.