Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 18 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Science says: zoveel dagen van je leven heb je seks

Als je beste vriendin de volgende keer weer opschept over hoe vaak ze wel niet het bed induikt met haar lief, moet je het misschien maar met een korreltje zout nemen. Onderzoek bewijst namelijk dat we ‘het’ helemaal niet zo vaak doen.

Natuurlijk verschilt het per relatie en persoon, hangt het af van je sex drive (plus die van je partner) en van nog veel meer factoren, maar het percentage dat uit het onderzoek is gekomen, zal je hoe dan ook verbazen.

Sportmerk Reebok bestudeerde de tijdsbesteding van meer dan 9000 mensen wereldwijd: Amerikanen, Britten, Canadezen, Fransen, Mexicanen, Russen, Koreanen én Spanjaarden werkten mee aan de studie.

Zó weinig?

*Tromgeroffel*… de gemiddelde persoon besteedt 0,45 procent van zijn of haar leven aan seks. Dat komt in totaal gemiddeld neer op zo’n 117 dagen. Ervan uitgaande dat een mens gemiddeld 25.000 dagen leeft, is dat niet heel veel.

Het team heeft echter niet gespecificeerd wat seks precies inhoudt voor dit onderzoek. Is het alleen all the way gaan of wordt een fijne, lange knuffelsessie in bed ook al gezien als seks? De uitkomst valt dus te betwisten.

Sporten

Eerder schreven we al over een andere uitkomst van het zogeheten 25.915 Days-onderzoek, namelijk hoe weinig tijd men besteedt aan sporten. Nog een – vrij schokkende – uitkomst van het onderzoek? Op een mensenleven zitten we gemiddeld zo’n 29,75 procent.

Wij zouden zeggen, kom wat vaker uit je luie stoel en sleep die lover van je mee de slaapkamer in. Tijd voor sexy times!

via GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Science says: zoveel dagen van je leven heb je seks
Sluiten