Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 3 mei 2016 / 08:30 uur

Science says: De smartphone verpest ons liefdesleven

Zit jij elke minuut van de dag aan je smartphone gekluisterd? Misschien is het dan tijd om hiervan af te kicken. Volgens wetenschappers zou het namelijk onze relatie in de weg staan.

Onderzoekers van de Universiteit van Arizona vroegen 170 studenten naar hun telefoongebruik en hun relatie. Hieruit bleek dat zowel de heavy smartphonegebruikers als hun wederhelft niet content waren over hun verkering. De telefoonverslaafden voelden zich minder zeker over hun gevoelens en ook de partners voelden zich er niet tevreden over.

Cheater

Mensen die naar hun telefoon ‘moeten’ kijken, schenken op zo’n moment amper aandacht aan hun partner. „De partner voelt zich hierdoor minder tevreden over de relatie”, leggen de wetenschappers uit. Als jij dus veel op je mobiel kijkt, schenk je weinig aandacht aan je lief. „Eigenlijk alsof je vreemdgaat, maar dan met je smartphone in plaats van een echt persoon.”

Smartphone almighty

Wetenschappers leggen uit dat niet zo zeer het gebruik van de telefoon tussen jou en je partner in komt te staan, maar je psychologische band met het apparaat. „Smartphones zijn anders van andere technologie, ze zijn machtiger. Ik zal niet zeggen dat het een slecht apparaat is dat je nooit moet gebruiken, maar pas er wel mee op.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Science says: De smartphone verpest ons liefdesleven
Sluiten