Floor Gijsbertse
Floor Gijsbertse Lifestyle 2 mei 2016 / 15:45 uur

Oei, hierom moet je je goed afdrogen na het douchen

Heb jij vanochtend vlug je handdoek over je rug gehaald en was het taakje ‘afdrogen’ daarmee volbracht? Daar moet je volgens een Amerikaanse gynaecoloog mee oppassen. Want je kunt met dit ‘luie’ afdrogen een heuse schimmelinfectie oplopen.

Droog, droger, droogst

In het weekend en in de avond nemen we doorgaans langer de tijd voor een bad, een douche en het afdrogen van onze natte huid. Dat is goed! Wat onze huid -het grootste orgaan van ons lichaam- is teer en vatbaar voor schimmelinfecties. En met snel afdrogen maken we onze huid niet blij, zo waarschuwt de Amerikaanse gynaecoloog Jason James (van de FemCare Ob-Gynkliniek in Miami). Hij vertelt aan DailyMail: „je aankleden voordat je volledig en grondig afgedroogd bent, is niet goed voor het vrouwelijk geslachtsorgaan.” Want „In sommige gevallen kan het zelfs een schimmelinfectie veroorzaken.”

En hierom dus…

Want zoals een simpel lesje biologie ons leert, zien schimmels het levenslicht in een vochtige omgeving. Waarna ze groeien en actief worden. Vooral vrouwen moeten flink in de weer met de handdoek, met name in de zomermaanden, zo adviseert Jason: „schimmelinfecties komen vaker voor in de zomer, wanneer vrouwen zich na het zwemmen niet goed afdrogen of aan het zweten gaan in de genitale zone. Dat er in elke vagina schimmels en bacteriën leven, is heel normaal maar wanneer de balans tussen hen verstoord wordt, kunnen bepaalde schimmels de overhand nemen met een infectie tot gevolg.”

Dus mocht je morgenochtend onder de douche vandaan springen en je handdoek van het rek grissen, neem vooral de tijd om je huid goed af te drogen om ‘ongemakken’ te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oei, hierom moet je je goed afdrogen na het douchen
Sluiten