Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 20 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips sta je voortaan altijd goed op de foto

Heb jij een leuk feestje of fijne vakantie gepland, maar sta je nooit goed op foto’s? Metro Lifestyle schiet te hulp en vroeg een expert om advies.

Fotograaf Liselore Chevalier zette een aantal tips op een rij:

Hoe later hoe knapper

„Je moet je nooit overdag laten fotograferen”, legt Liselore uit. „Doe dit altijd aan het begin van de avond, in dat licht ben je namelijk veel knapper.” De fotograaf raadt ons dan ook af om midden op de dag in de volle zon een strandfoto te maken. „Wacht met het maken van je vakantiefoto dus tot na het avondeten. Hoe later is, hoe knapper je wordt.”

The turtle

Bang voor een onderkin? Doe niet je kin omhoog. „Dit is heel storend, omdat je keel gefotografeerd wordt in plaats van je gezicht.” Liselore adviseert ons dan ook ‘the turtle‘ te doen. „Dit houdt in dat je je kin wat naar beneden duwt en je hoofd naar voor. Hierdoor creëer je een goede kaaklijn.”

Pose

Om slanker te ogen, kun je volgens Liselore het beste je armen langs je lichaam laten vallen. „Friemel dan gewoon een beetje met je vingers. Zo ziet het er nonchalant en niet geposeerd uit.”

„Het is ook altijd mooi om niet recht voor de camera te staan, maar een klein beetje gedraaid. Tenzij je een buikje hebt, dan is van voren charmanter.”

Fish gape of the claw?

„De Instagramtrends werken alleen als je dat heel natuurlijk kan. Dat het lijkt of het per ongeluk gebeurt.” Bij ‘the claw’ raadt Liselore ons bijvoorbeeld aan om even aan je nekhaartjes te voelen, hierdoor maakt het de foto minder posey. „Het belangrijkste is dat een foto nonchalant, natuurlijk en spontaan oogt.”

Laatste redmiddel

Als je er nu nog niet uitkomt, vertelt de fotograaf dat we altijd even kunnen spieken bij de Franse dames. „Het Franse stijltje lijkt alsof het heel spontaan en nonchalant is, maar dat is het natuurlijk helemaal niet. Niets is wat het lijkt.” Liselore geeft als tip om een kijkje tussen de foto’s van Caroline de Maigret of Carla Bruni te nemen, of te snuffelen door het boek Altijd een Parisienne, waar je ook bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.