Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 12 mei 2016 / 08:45 uur

Leonie: ‘Drie dagen wachten met appen vind ik onzin’

Na een lange relatie weer beginnen met daten? Foodblogger Leonie ter Veld vindt het fantastisch: „Ik kon niet wachten tot ik eindelijk ook helemaal mee kon gaan in dat hele Tinderverhaal.”

Zo’n anderhalf jaar geleden beëindigde Leonie de relatie met haar toenmalige vriend. „Ik heb een hele lange tijd een relatie gehad en maakte daar toen een einde aan. Ik was ineens vrijgezel na zes en een half jaar een relatie te hebben gehad.”

Leonie raakte snel gewend aan haar vrijheid. „Ik was degene die het had uitgemaakt, dan wen je denk ik ook sneller aan het idee. Mijn ex-vriend en ik woonden ook niet samen. Toen wij uit elkaar gingen was er dus niet heel veel anders, behalve dan dat je elkaar niet meer drie keer per week ziet.”

Tinderella

Na haar breakup kon Leonie het dateleven gaan ontdekken. „Ik was altijd al heel nieuwsgierig naar Tinder. Toen de app opkwam zat ik vol in een relatie, ik had daar niets te zoeken. Toen ik vrijgezel was, werd ik binnen een week actief op de app.”

View this post on Instagram

Maandagochtend en ik ben al druk aan het werk. Vanuit bed uiteraard. Ik moet voor een interview binnenkort een #bedselfie aanleveren. Dus ik lig al een halfuur lang foto's van mezelf in bed te maken, tot er eindelijk een appetijtelijk shot tussen zit. Hard werken hoor, dat bloggen ✌🏻️☀️🙈 #ennukoffie

A post shared by Leonie Ter Veld (@lterveld) on

Ideaal

Tinder overtrof haar verwachtingen. „Ik vond het fantastisch, het beviel zo goed! Het is enorm relaxed dat je gewoon via een app kan zien wie je aantrekkelijk vindt, en dat je daarna een beetje kan gaan praten. Ik vond het ideaal.” Leonie liet er geen gras over groeien en begon al vrij snel met daten. Dit was toch nog even wennen. „Ik was altijd gewend om gewoon een vriend te hebben. Hij vond me geweldig en leuk om wie ik ben. In een relatie hoef je niet altijd op je best te zijn.”

„Ik vond het wennen dat ik leuk moest gaan doen op een date en dat ik moest nadenken over wat ik aantrok. Je moet jezelf weer opnieuw aan iemand verkopen, terwijl je jaren een relatie hebt gehad met iemand die je neemt zoals je bent. Dat vond ik wel raar.”

Mooie jurk vs. spijkerbroek

Maar hoe ‘verkoop’ jij jezelf nu het beste? „In het begin trok ik altijd mijn mooiste jurk aan. Ik zorgde ervoor dat ik er leuk uitzag en hield de gesprekken altijd op gang.” Veel moeite had ze daar niet mee. „Ik ga altijd met iemand op date als ik al een tijdje met ze heb gekletst op Tinder. Het gaat niet zo van: ‘Wat is je nummer en laten we daar en daar afspreken’. Ik wilde wel altijd eerst een beetje weten wie het was.”

Inmiddels gaat Leonie niet meer in full glam naar haar afspraakjes. „Volgens mij letten mannen toch niet in detail op wat je aan hebt. Of je nu die mooie jurk aanhebt of gewoon een spijkerbroek. Inmiddels ben ik daar makkelijker in geworden. Ik ga bijvoorbeeld niet meer vol in de make-up, een likje mascara is ook prima.”

Nieuwe wereld

Maar, kon je het eigenlijk nog wel, daten? „Het is wel grappig want voor mijn relatie die ik toen had, heb ik nooit gedatet. Ik heb nooit zo’n setting gehad waarin je met z’n tweeën gaat zitten om elkaar beter te leren kennen. Mijn ex-vriend ontmoette ik op vakantie en dat was gewoon meteen raak, het was liefde op het eerste gezicht. Ik was toen achttien dus van tevoren had ik ook nooit écht dates gehad. Of ik het nog kan weet ik dus niet, ik vind het in ieder geval fantastisch.”

View this post on Instagram

Jeeej ik had net een afspraak in @thehoxtonhotel en er komt ZO'N COOL PROJECT AAN 😁 Iets met 🍗🍔🐷🐮🐔🌭📽✌🏻️ woehoeee! 🤐🤐🤐

A post shared by Leonie Ter Veld (@lterveld) on

Frans tijdschema

Maar heb je ook wel eens een mindere ervaring gehad? „Ik had een keer een afspraakje met een jongen uit Frankrijk. Hij leefde op een iets ander tijdschema dan ik. We hadden om half negen afgesproken en hij dacht dat we nog iets zouden gaan eten, terwijl ik alleen wat wilde drinken. Om half tien vroeg hij op een gegeven moment of we niet wat moesten gaan bestellen omdat hij honger had. Ik had al lang gegeten! Dat was de enige keer dat het een beetje fout ging, maar verder was het heel gezellig.”

Mannen snappen het toch niet

Voor als een date écht fout gaat, heeft Leonie een goed smoesje achter de hand. „Ik bedacht me laatst dat het een knettergoed idee is als je zegt dat je naar de wc moet en terugkomt met een ‘blaasontsteking’. Mannen snappen toch niet wat dat is, het kan acuut opkomen én je hebt echt pijn. Het lijkt me een fantastisch excuus! Ik heb het nog nooit gebruikt hoor, ik hoop dat ik gewoon eerlijk kan zijn, mocht het ooit zo ver komen.”

Heel specifiek

Momenteel is Leonie met niemand aan het daten. „Ik ben zelf echt een jager en ik stap heel graag op mensen af. De laatste tijd dacht ik: komen jullie mij maar eens versieren, maar dat ging echt voor geen meter.” Inmiddels is de pittige dame teruggekropen in haar jagersrol, opzoek naar haar droomman.

„Ik heb echt een heel duidelijk type waar ik op val, die hoop ik wel tegen te komen. Het is een lange man, zo richting de 1.90 meter. Ook val ik op blonde mannen, heel gek want de meeste vrouwen vallen daar dan weer niet op. Ik heb wat dat betreft een goede markt uitgekozen! Maar, een blonde man dus en dan een beetje het surfer/skater type.”

View this post on Instagram

Deze foto noem ik: giraffe op een te klein stoeltje. Showing off my @adidasoriginals Stan Smith's voor deze veel te fotogenieke muur ✌🏻️#fashionblogger #nieuwecarrière #noideawhatimdoing #gewoonwateenstudentjeaantrekt #ofuittrekt 😏

A post shared by Leonie Ter Veld (@lterveld) on

„Toevallig val ik ook altijd op mannen die voor de radio, voor tv óf in de reclamewereld werken. Ik heb echt een specifiek type.” En als hij dat allemaal in de pocket heeft, is er nog één puntje waar Leonies blonde god aan moet voldoen. „Ik vind schoenen heel belangrijk, ik kan daar ook echt op afknappen. Bijvoorbeeld op zo’n sportieve veterschoen, dan gaat het bij mij helemaal mis. Er is een bepaald type mens die dat draagt, en dat is niet het type waarop ik val.”

Regie in handen nemen

Haar beste advies om die droomman te vinden? „Als jij een vent wilt, moet je gewoon gaan daten. Ga lekker de hort op en ga op zoek naar mannen. Niemand anders gaat jouw leven inrichten, dat moet je gewoon zelf doen. Ook dat drie dagen wachten met een berichtje terugsturen vind ik zo’n onzin, als je elkaar leuk vindt, ga er dan voor.”

Carrière

Leonie begon haar blog in 2011 „Over het algemeen zijn mijn gedachten een grote wilde warboel, maar over één ding denk ik heel vaak, veel en gestructureerd na en dat is eten.” Inmiddels behaalt Leonie dagelijks 10.000 views op haar blog, Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet, heeft zij 5000 abonnees op haar YouTube-kanaal, heeft ze 84.000 volgers op haar Facebookpagina én heeft zij haar eigen kookboek uitgebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leonie: ‘Drie dagen wachten met appen vind ik onzin’
Sluiten