Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 17 mei 2016 / 14:35 uur

Hierom willen vrouwen met elkaar naar bed

Hoe komt het toch, dat hetero vrouwen sneller geneigd zijn het bed te delen met hetzelfde geslacht dan mannen? Recent onderzoek weet dit evolutionair te verklaren.

Uit eerder onderzoek blijkt dat veel vrouwen niet honderd procent hetero zijn: de kans dat ‘hetero’ vrouwen het met hetzelfde geslacht doen, is drie keer groter dan bij mannen. Daarmee zijn ze een stuk flexibeler op seksueel gebied.

Onlangs werd er in het wetenschappelijke tijdschrift Biological Reviews hiervoor een verklaring gegeven. Volgens dr. Satoshi Kanazawa van de London School of Economics and Polical Science is er een evolutionaire verklaring voor dit gedrag: polygamie heeft er toe geleid dat vrouwen ietwat bicurious zijn.

Meerdere vrouwen

Hoe dat zit? In tijden waar het normaal werd geacht dat een vooraanstaand man meerdere vrouwen tot zijn beschikking had, ontstond er spanning tussen de vrouwen. Ze waren jaloers en voelden zich vaak eenzaam. In tijden van crisis zochten ze heil bij elkaar, ook op seksueel gebied.

De studie lijkt op een onderzoek van vorig jaar waarin werd geclaimd dat vrouwen biseksueel zijn of gay, maar nooit hetero kunnen zijn. Dit onderzoek nuanceert deze claim.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hierom willen vrouwen met elkaar naar bed
Sluiten