Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 22 mei 2016 / 10:38 uur

Festivalfans opgelet! Live-muziek is goed voor je

Muziek brengt rust, werkt kalmerend. En guess what, het is nu officieel bewezen dat live-muziek goed voor je is. Score!

Uit een studie van The Centre for Performance Science van het Royal College of Music in Londen blijkt dat het gaan naar een festival of concert angst en stress kan verminderen.

De studie onderzocht hoe live-muziek de hormonen die door je lijf gieren als je gestresst bent – denk aan cortison, cortisol, DHEA, progesteron en testosteron – beïnvloeden. Meer dan 20 onderzoeken hebben in het verleden al gekeken op welke manier muziek invloed heeft op stress, maar nog geen enkele studie had daarbij gekeken naar live-muziek. Aha…

Bij twee groepen mensen werd gemeten hoe het zat met het gehalte van de stresshormonen na het concert. Dit was een heel stuk lager, en dat betekent dus dat live-muziek zorgt voor het verlagen van stress. Lightbulb moment!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Festivalfans opgelet! Live-muziek is goed voor je
Sluiten