Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 2 mei 2016 / 10:35 uur

Blogger: ‘Last van roos? Gebruik mondwater!’

Heb jij alle anti-roosshampoos al geprobeerd en helpt niets, nada, noppes? Volgens deze blogger staat de oplossing tegen een jeukende, geschilferde hoofdhuid gewoon naast je tandenborstel.

De Canadese beautyblogger Farah Dukai zweert bij mondwater als dé oplossing. Om heel specifiek te zijn: Listerine. Volgens haar laat het je hoofdhuid „koel, verfrissend en roosvrij” achter. Dukai legt uit dat de ingrediënten, waaronder menthol ideaal zijn om de irritatie te verminderen en de roos te laten verdwijnen.

Tricholoog (in haarziektes en haarafwijkingen gespecialiseerde dermatoloog) Carole Michaelides bevestigt dit in de Huffington Post. „Mondwater behandelt niet specifiek hetgeen waarvan gedacht wordt dat het roos veroorzaakt. Wel helpt het schimmel en irritaties voorkomen.”

Wat te doen

Hoe breng je dit wondermiddel nu aan? Het is vrij simpel. Vul een flesje voor de helft met Listerine, vul de andere helft aan met water. Schud de fles zodat alles met elkaar mengt. Brent dit aan op je hoofdhuid nádat je haar gewassen is. Laat dit een paar minuten intrekken en spoel het vervolgens uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blogger: ‘Last van roos? Gebruik mondwater!’
Sluiten