Esther Zandberg
Esther Zandberg Lifestyle 24 mei 2016 / 11:15 uur

Advertentie van plussize model geweigerd op Facebook

Een advertentie met een plussize model in bikini is door Facebook verboden. De foto met model Tess Holliday mag niet worden gebruikt voor de promotie van een pagina. Volgens de socialmediasite wordt het vrouwelijke lichaam door de foto op een ongewenste manier afgebeeld.

De foto diende als advertentie voor een pagina die zich juist inzet voor meer positiviteit omtrent lichamen. Het evenement Feminism and Fat is van Cherchez La Femme, een Australische feministische organisatie, die erg boos is over het besluit van Facebook om de advertentie te weigeren.

Slecht gevoel

„Advertenties als deze zijn niet toegestaan. Het kan er voor zorgen dat mensen zich slecht gevoel krijgen over zichzelf”, aldus het team van Facebook over het besluit om de foto te bannen. Ook werd er gesuggereerd dat de feministische organisatie beter had kunnen kiezen voor een foto van een vrouw op de fiets, of een joggend persoon, zo schrijft BBC.

Woedend

Facebook laat verder weten het besluit te onderzoeken. Jessamy Gleeson, woordvoerder van de Australische organisatie zegt woedend te zijn om het besluit. „Ik snap dat ze eetstoornissen willen aanpakken. Maar op een bepaald punt moet je accepteren dat vrouwen van verschillende gewichten bestaan op Facebook.”

Update: Facebook heeft contact opgenomen met de redactie om te laten weten dat er af en toe iets misgaat bij de beeldredactie, en dat deze foto niet verwijderd had moeten worden. Facebook heeft inmiddels excuses gemaakt aan de organisatoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Advertentie van plussize model geweigerd op Facebook
Sluiten