Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 21 mei 2016 / 15:15 uur

7 momenten uit Friends die je nooit meer vergeet

Er was eens een tijd dat Netflix nog niet bestond en je televisie keek op een klein vierkant schermpje. Het waren simpeler tijden. Een favo serie had je trouwens wel: Friends.

Wie is er niet groot geworden met Joey, Rachel, Monica, Ross, Phoebe en Chandler? De een neurotisch, de ander een veelvraat en de volgende met een extreme vorm van bindingsangst.

Nog altijd gebeuren er dingen in je dagelijkse leven waardoor je direct een flashback naar deze show krijgt. En dat is best knap, want het is al 22 (!) jaar geleden dat de serie voor het eerst op tv was. Deze momenten herinneren jou aan de meest hilarische scenes uit Friends:

1. ,,Pivot!’’
Tuurlijk wil jij wel even meehelpen met verhuizen. Geeft niks dat de nieuwe flat geen lift heeft en de verhuizer op vierhoog gaat wonen. Als iemand gewoon heel vaak ,,pivot’’ schreeuwt tijdens het sjouwen, komt het vanzelf goed met die zware bank. Toch?

2. De middelvinger
Een middelvinger heb jij al héél lang niet meer naar iemand opgestoken. Niet vanwege het feit dat het een beetje kinderachtig is, maar omdat je van Ross en Monica hebt geleerd hoe je dat op een beschaafde manier doet.

3. Kwallenbeet
Een vriendin vertelt dat ze tijdens haar vakantie is gebeten door een kwal. Het deed ongelooflijk veel pijn en ze wist niet wat ze moest doen. Jij houdt wijselijk je mond.

4. Joey doesn’t share food!
Jij hebt pizza voor jezelf besteld. Je vriendin had zogenaamd ,,geen honger’’, maar doet nu een poging om een stuk van jouw pizza te claimen. Zij heeft duidelijk nooit iets gehoord van de wijze levenslessen van Joey Tribbiani.

5. I’m fine…
Als iemand jou – met een stem die drie octaven hoger ligt dan gewoonlijk – probeert te verzekeren dat het ,,echt priiiiima’’ met hem/haar gaat, weet jij wel beter.

6. London baby!
Jij hoeft het woord Londen maar te horen, of je denkt: dit is waar het allemaal begon tussen Monica en Chandler en het was het begin van het einde voor Ross en die stomme Emily. ,,London baby!’’

7. De kerstman op bezoek
Je broer verkleedt zich als sinterklaas of de kerstman voor jullie kleine neefje. Jij vindt het maar een saai kostuum en bent nog altijd op zoek naar het pak van The Holiday Armadillo. Tot nu toe met bijster weinig succes, overigens.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
7 momenten uit Friends die je nooit meer vergeet
Sluiten