Gina Pesulima
Gina Pesulima Lifestyle 18 mei 2016 / 16:05 uur

6 Redenen waarom je dit weekend naar ksA moét

Geen ellenlange rijen (voor de deur én de toiletten), geen financiële bijdrage voor de sportwagen van de wc-dame, geen kleuters en gewoon goede muziek én dito sfeer – klinkt dat als muziek in jouw oren? Haast je dan dit weekend naar komm schon Alter (ksA)!

Susanne van Maanen (32) was het zat om zich bejaard te voelen tussen de jonge guppies in de huidige clubscene, ze nam het organisatiehef in handen en zette de clubavond ksA op poten. En je raadt het al, voor dit feest mag je alles zijn wat je wil, behalve jonger dan 24 jaar (!).

Waarom jij vrijdag 20 mei aanstaande de elfde editie van ksA niet mag missen?

1. ksA is niet voor kleuters
Nur für 24-Jährigen und älter” is daarom ook de slogan achter de clubavond. Sterker nog: op een aantal gevallen na is het gros van de bezoekers rond de dertig jaar. Kortom: hier ontmoet je echte mannen en vrouwen (geen koters), potentiële geliefden. Wie weet.

2. ksA heeft een steengoede line-up
De programmering van ksA is altijd uniek! Talentvolle artiesten die nog niet heel bekend zijn voeren de boventoon, vanaf het prille begin. Al siert een headliner (denk: Alex Niggemann) tegenwoordig ook de line-up. Sound bite? Melodische techno met veel opbouw en breaks (lees: vooral niet rammend en niet te veel minimal, dansbaar). Voor de aankomende editie kunnen ‘De Alters’ hun muziekborst nat maken voor Benjamin Alexander van Robot Heart, bekend van het podium op onder meer Burning Man. De beste man is upcoming, maar er zijn weinig mensen die hem kennen of specifiek voor hem komen. Voor ksA is dat dan juist een reden om hem te laten draaien. Laat je verrassen!

3. ksA trekt leuk volk aan
Muziekfans! Dansliefhebbers! Gezelligheidsdieren! Het zijn mensen zijn die heel bewust uitgaan. Simpelweg omdat ze niet meer zo vaak feesten bezoeken, máár als ze gaan, dan gaan ze er ook écht voor. Voor de muziek en de artiesten, de mensen en de sfeer, voor de ervaring: het totaalplaatje! Ze blijven in de meeste gevallen dan ook tot het bittere eind. En komen de volgende editie hondstrouw weer opdraven.

4. ksA is iedere keer uitverkocht geweest
Genoeg reden om deze fuif niet aan je feestneus voorbij te laten gaan… Haal hier je ticket(s), nu het nog kan.

5. ksA wordt georganiseerd door een vrouw
En is dat is in de (Amsterdamse) clubscene een unicum. De dancewereld wordt nog vooral door mannen gedomineerd, zowel qua artiesten als qua organisatie. „Alle berichten die ik ontvang beginnen allemaal met ‘Hey guys‘. Ik ben tot dusver anoniem gebleven dus veel mensen weten niet dat ik erachter zit. Als ze dan zien dat ik een vrouw ben, zie je ze vaak wel even verbaasd opkijken; die blik vind ik stiekem wel leuk”, aldus het vrouwelijke brein achter ksA. Whatever a man can, a woman can do better!

6. ksA is in Amsterdam
En wel in de ruige Warehouse aan de Elementenstraat in Amsterdam. Hier. Wil. Je. Heen. To get in the mood: raadpleeg de Soundcloud van ksA en het is vrijdag voordat je het weet…

Foto: Stefan Lucassen
Foto: Stefan Lucassen
Foto: Stefan Lucassen
Foto: Stefan Lucassen

Ben jij er dit keer bij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 Redenen waarom je dit weekend naar ksA moét
Sluiten