Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 8 apr 2016 / 14:40 uur

Weinig slaap heeft zelfde effect als dronken zijn

Je kunt nog wel zo vroeg in bed gaan liggen, maar zolang je niet op tijd gaat slapen en niet aan je acht uur slaap komt, kun je de volgende dag net zo goed met een slok wijn op op kantoor verschijnen.

Tenminste, als we de wetenschap mogen geloven. Onderzoekers van de UK Royal Society for Public Health ondervinden dat deelnemers van hun onderzoek na zeventien uur wakker te zijn, even alert waren als mensen met 0,05 procent alcohol in hun bloed. Bleven dezelfde mensen nog zeven uur langer wakker, dan bleek dat ze wat alertheid betreft als dronken beschouwd konden worden.

Honger

Bovendien toont het onderzoek aan dat je sneller honger krijgt als je niet voldoende slaap pakt. Bij een gebrek aan slaap maakt je lichaam het hormoon ghreline aan, wat een hongergevoel stimuleert. Het gevolg? Je zal sneller aankomen.

Ook je concentratievermogen en creativiteit gaan erdoor achteruit, je kunt vaker dingen vergeten en sneller – deze herkennen we waarschijnlijk allemaal – geïrriteerd raken.

Dus in plaats van nóg een aflevering van je favoriete serie kijken, is het verstandiger om je laptop dicht te klappen. Een productieve dag is veel meer waard!

via GIPHY

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Weinig slaap heeft zelfde effect als dronken zijn
Sluiten