Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 1 apr 2016 / 10:30 uur

Vrouwen zoeken gelijkenissen in vriendin

Lijk jij op één van je vriendinnen? Dat is niet zo gek. Uit onderzoek blijkt dat de meeste vrouwen op zoek gaan naar vriendinnen waarin zij zichzelf herkennen.

Vind jij jezelf aantrekkelijk? Dan ga jij, onbewust, op zoek naar aantrekkelijke vriendinnen. Dit beweren althans onderzoekers van Oxford en Ortago, Nieuw-Zeeland. Zij vroegen aan een groep van 172 mensen om zichzelf te beoordelen op hun aantrekkelijkheid. Hierna werd iedereen in één ruimte geplaatst en wat bleek? Mensen met dezelfde fysieke eigenschappen zochten elkaar op en vormden groepen. Knappe mensen stapten dus op andere knapperds af.

Middelpunt

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat aantrekkelijke vrouwen vaak letterlijk in het middelpunt van belangstelling staan. Deze vrouwen verzamelen dus regelmatig een grote groep mensen om zich heen. Hoe dit precies komt, durven de onderzoekers nog niet zeker te zeggen.

Heb jij jouw gelijke al gevonden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouwen zoeken gelijkenissen in vriendin
Sluiten