Astrid Ottens
Astrid Ottens Lifestyle 13 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Vrouw maakt foto’s: ‘dit doet depressie met je’

Paniekaanvallen zijn voor veel mensen onbekend terrein en soms wordt het zelfs weggelachen. De Engelse Amber Smith wil met een aangrijpend Facebookbericht duidelijk maken dat een paniekaanval alles behalve een fijne ervaring is.

Stigma

Amber Smith krijgt al jaren de vraag of ze niet veel te jong is om last te hebben van paniekaanvallen en depressies. Bullshit, weet ze uit ervaring. Dat wil ze nu graag aan de rest van de wereld laten zien.

Smith plaatste foto’s van zichzelf op Facebook van voor en na een aanval en schreef daarbij een aangrijpende tekst. De jonge vrouw hoopt met haar actie het stigma rondom mentale ziektes uit de wereld te helpen.

Foto: Facebook/ Amber Smith

„Ik heb al jarenlang last van depressie en paniekaanvallen, maar er zijn nog steeds mensen die zeggen: ‘het gaat vanzelf over’, ‘je moet gewoon gelukkiger zijn’, ‘je bent nog veel te jong voor een depressie’. Ik walg ervan dat zoveel mensen zo bevooroordeeld zijn over dit onderwerp.’’

Lees het hele bericht, dat al meer dan 25.000 keer gedeeld is, hier:

https://www.facebook.com/alouglobal/posts/10209306937688035

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouw maakt foto’s: ‘dit doet depressie met je’
Sluiten