Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 4 apr 2016

Slimme armband adviseert rust

Amerika staat in het teken van de Stress Awareness Month. In deze maand wordt er aandacht gevraagd voor de oorzaken en gevolgen van de ‘moderne epidemie’. Wellicht is deze slimme en fashionable armband wel dé oplossing tegen al die druk…

De armband is afkomstig van sieradenmerk Caeden. Het sieraad meet zowel je hartslag als je voetstappen. Als je hartslag dan ineens omhoogschiet, geeft de armband je een seintje om rustig aan te doen. Je hartslag en stressgevoel zouden vervolgens weer moeten dalen. Dit werkt zo:

Het sieraad is naar eigen zeggen ontworpen om ‘lichaam en geest te optimaliseren’. Het is namelijk erg belangrijk om op tijd een rustmoment in te lassen. De gevolgen zijn soms namelijk niet te overzien.

Hoe zit het hier?

In eigen land is stress ook een veelvoorkomend probleem. Van alle Nederlanders heeft ongeveer de helft lichamelijke klachten door stress, dit blijkt uit een enquête van gezondheidsnet.nl. Deze klachten verschillen van hoofdpijn en gespannen schouders en tot serieuze slaapproblemen. Stress kan zich ook uiten in psychische problemen zoals angst, besluiteloosheid of zelfs depressiviteit. Het stressgevoel komt het vaakst door piekeren over gezondheid, zorg om kinderen of naasten, werk of door financiële zorgen.

Wat nu?

Wanneer je veel stress ervaart, is het goed te ontspannen. Veel Nederlanders doen dit door tv of een serie te kijken, te lezen, slapen of door te sporten. Als de stress regelmatig terugkomt, is het belangrijk je huisarts te raadplegen. Veel mensen doen dit niet omdat zij denken dat het gevoel vanzelf overgaat. Dit is echter niet altijd het geval. De armband kan volgens de bedenkers (een deel van) de oplossing zijn.

Where to buy?

De armbanden zijn online te bestellen voor zo’n 180 euro. Daarbij komt de armband, een oplader en een reiszakje. Het sieraad is er in de volgende kleuren:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Slimme armband adviseert rust
Sluiten