Carolien Tsao
Carolien Tsao Lifestyle 8 apr 2016 / 15:45 uur

‘Sandbagging’ laat je make-up de hele dag zitten

Er is niets frustrerender dan de hele ochtend besteden aan je make-uplook, en er even later achter komen dat er niet meer van over is dan een stel panda-ogen, een doffe kleur op je lippen en vervaagde wenkbrauwen.

Herkenbaar? Volg dan de nieuwste beautytechniek waar Kim Kardashian al bij zweert, namelijk sandbagging. De naam komt van echte zandzakken, die overstromingen voorkomen. Sandbagging doet iets soortgelijks op kleinere schaal: het creëert een barrière tussen je vloeibare producten en zorgt ervoor dat ze langer blijven zitten.

De techniek lijkt op het zogenaamde baking, waar ook een dosis poeder, een make-upspons en –kwast bij komen kijken. Hierbij breng je een laag kleurloze poeder aan bovenop je highlighter en concealer en laat je het zo’n tien minuten ‘bakken’, zodat je make-up langer op z’n plek blijft. Sandbagging brengt baking nog een stapje verder.

Zo werkt het

De nieuwe techniek is ontwikkeld door Mario Dedivanovic, de make-up artist van Kim K. Hoe je te werk moet gaan? Breng eerst zoals je gewend bent je concealer, highlighter en foundation aan. Vervolgens een flinke hoeveelheid poeder rond je ogen en mond, en laat dit zitten terwijl je de rest van je make-up doet. Veeg dan met een kwast de overtollige poeder weg et voila, de poeder heeft alle huidoliën opgenomen.

Het resultaat: je eyeliner, oogschaduw en lipstick blijven precies op de plek zitten waar jij het hebt aangebracht. De hele dag.

https://www.instagram.com/p/52yED8OS33/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Sandbagging’ laat je make-up de hele dag zitten
Sluiten