Andrea Peelen
Andrea Peelen Lifestyle 7 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek: een sportschool is smeriger dan een wc

Wie zichzelf dagelijks in het zweet werkt in de sportschool, weet waarschijnlijk al wel dat het een broeinest is van bacteriën. Maar dat de gemiddelde gym zelfs nog viezer is dan een toilet, bezorgt je waarschijnlijk pas echt de rillingen.

Bacteriesamples

Het onderzoek is gedaan door een onderzoeksteam van FitRated. Ze namen bacteriesamples af van 27 apparaten in drie grote sportscholen, waaronder de fietsen, gewichten en loopbanden. Wat bleek? Op de fitnessapparatuur zat 362 keer zoveel bacteriën dan op een toilet. En op de loopband zelfs 74 keer meer bacteriën dan op een wc-kraan.

Toch hoeven we ons nog niet zo druk te maken over de hoeveelheid bacteriën die zijn gevonden. Het is vooral het type dat zorgen baart. Meer dan 52 procent kan namelijk huidinfecties, longontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken.

Jakkie, jakkie, jak. Nu wordt het nog moeilijker om motivatie te vinden voor een bezoekje aan de sportschool…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onderzoek: een sportschool is smeriger dan een wc
Sluiten