Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 8 apr 2016 / 08:45 uur

Meisje met down showt dancemoves na afwijzing

Als de muziek aanspringt, begint de kleine Ana meteen te dansen. Logischerwijs schreef haar moeder haar in bij een dansschool. Dit ging moeilijker dan verwacht…

De 6-jarige Ana Malanuik heeft het syndroom van down. Daardoor was ze niet welkom op de eerste dansschool waarvoor ze werd ingeschreven. „Ana zou volgens de lerares niet voldoen aan de standaard van de dansschool”, vertelt haar moeder Sonja aan Global News. Op aanraden van een vriendin schreef Sonja haar dochter opnieuw in, maar nu bij een andere school. Hier werd de kleine Ana met open armen ontvangen. „Ik vind het erg belangrijk dat elk jongetje of meisje dat graag wil dansen de kans krijgt om dit te doen”, vertelt dansjuf Amanda Desousa.

Viral

Inmiddels gaan filmpjes waarin Ana haar dansmoves showt viral. Ze danst op een mashup van Walk the Moon’s ‘Shut Up and Dance’ en Whitney’s classic ‘I Wanna Dance With Somebody’. Ana zit nu al een jaar op dansles en is bezig met de voorbereidingen van haar eerste wedstrijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje met down showt dancemoves na afwijzing
Sluiten