Amber Benig
Amber Benig Lifestyle 29 apr 2016 / 15:38 uur

Gisele Bündchen werd 42 keer (!) afgewezen

Dat de modellenwereld hard is, ervaarde ’s werelds bestbetaalde model al op 16-jarige leeftijd. Gisele Bündchen werd toen door maar liefst 42 verschillende bureaus afgewezen.

„Ik herinner me dat sommige mensen me vertelden dat mijn neus te groot was of dat ik te kleine ogen had. Ze zeiden dat ik nooit de cover van een tijdschrift zou halen”, vertelt het Braziliaanse model openhartig in een interview met People.

Family advice

Gisele vertelt dat ze dit lastig vond en dat het haar onzeker maakte. De 14-jarige Gisele stapte naar haar familie voor advies. „Ik vertelde het aan mijn vader. Hij zei: ‘De volgende keer moet je vertellen dat met je grote neus een grote persoonlijkheid komt.’ Op dat moment dacht ik dat als ik hard genoeg zou werken en alles zou geven, alles wel goed zou komen.” En dat deed het ook.

https://www.instagram.com/p/uv7PUFntFE/

Gescout

Nadat Gisele in een supermarkt was gescout, nam zij samen met acht andere meisjes de bus naar São Paolo. Na de 26 uur durende busrit hoopte Gisele aan modellenwerk te komen. „Ik moest dit doen. Ik voelde me al gek omdat ik langer was en er volwassener uitzag dan andere meiden van mijn leeftijd. Ik wilde alles geven om te kijken hoe ver ik kon komen.”

McQueen

Op haar zestiende verhuisde de Braziliaanse schone dan ook in haar eentje naar The Big Apple. „Ik ging dagelijks naar allerlei castings, maar het leverde weinig werk op.” Nadat Gisele al 42 (!) keer werd afgewezen, boekte zij in 1998 een enorm succes. Bündchen mocht meelopen in de show van topdesigner Alexander McQueen. Vanaf dat moment telde Gisele mee in de échte modellenwereld.

„Ik was op het juiste moment op de juiste plek”, vertelt Gisele. „Ik wist niets van mode. Ik zag werk als een mogelijkheid om te reizen en geld te verdienen waarmee ik mijn familie kon helpen.”

Huisje, boompje, beestje

Inmiddels heeft het model een stapje teruggedaan om meer thuis te zijn voor haar man en kinderen. Bang zijn dat het model helemaal van de catwalk verdwijnt, hoeven we niet te zijn. „Ik ga niet met pensioen. Ik houd ervan om te leren en dat wil ik de rest van mijn leven blijven doen. Ik leeg mijn glas om hem opnieuw te vullen met dingen die beter passen bij wie ik nu ben.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gisele Bündchen werd 42 keer (!) afgewezen
Sluiten